10 слів про любов

08 жовтня 2018
Святого Іоанна Богослова,  якого ми  вшановувуємо 9 жовтня,  називають Апостолом любові. І саме любов  є центральною темою його коротких, але таких яскравих послань. Пропонуємо вам 10 слів про любов з послань св. євангеліста Іоанна Богослова.

 
1. Діточки мої, це пишу я до вас, щоб ви не грішили! А коли хто згрішить, то маємо Заступника перед Отцем, Ісуса Христа, Праведного. Він ублагання за наші гріхи, і не тільки за наші, але й за гріхи всього світу. А що ми пізнали Його, пізнаємо це з того, коли заповіді Його додержуємо.Хто говорить: Пізнав я Його, але не додержує Його заповідів, той неправдомовець, і немає в нім правди! (1 Ін.1-4)
  
2. А хто додержує Його слово, у тому Божа любов справді вдосконалилась. Із того ми пізнаємо, що в Нім пробуваємо. А хто каже, що в Нім пробуває, той повинен поводитись так, як поводився Він. (1 Ін. 2:5-6).
 
3. Подивіться, яку любов дав нам Отець, щоб ми були дітьми Божими, і ними ми є. Світ нас не знає тому, що Його не пізнав. Улюблені, ми тепер Божі діти, але ще не виявилось, що ми будемо. Та знаємо, що, коли з'явиться, то будем подібні до Нього, бо будемо бачити Його, як Він є. (1Ін. 3:1-2).
 
4. Ми з того пізнали любов, що душу Свою Він поклав був за нас. І ми мусимо класти душі за братів!
А хто має достаток на світі, і бачить брата свого в недостачі, та серце своє зачиняє від нього, то як Божа любов пробуває в такому? Діточки, любімо не словом, ані язиком, але ділом та правдою! (1 Ін. 3:16-18)
  
5. Любов Божа до нас з'явилася тим, що Бог Сина Свого Однородженого послав у світ, щоб ми через Нього жили. Не в тому любов, що ми полюбили Бога, а що Він полюбив нас, і послав Свого Сина вблаганням за наші гріхи. Улюблені, коли Бог полюбив нас отак, то повинні любити і ми один одного! (1 Ін. 4:9-11).
 
 6. Ми познали й увірували в ту любов, що Бог її має до нас. Бог є любов, і хто пробуває в любові, пробуває той в Бозі, і в нім Бог пробуває! Любов удосконалюється з нами так, що ми маємо відвагу на день судний, бо який Він, такі й ми на цім світі. Страху немає в любові, але досконала любов проганяє страх геть, бо страх має муку. Хто ж боїться, той не досконалий в любові. (1 Ін.4:16-18)
 
  7. Як хто скаже: Я Бога люблю, та ненавидить брата свого, той неправдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, як може він Бога любити, Якого не бачить? І ми оцю заповідь маємо від Нього, щоб, хто любить Бога, той і брата свого любив! (1 Ін.4:20,21)
 
 8. І тепер я благаю тебе, пані, не так, ніби пишу тобі нову заповідь, але ту, яку маємо від початку, щоб ми любили один одного! А любов ця щоб ми жили згідно з Його заповідями. Це та заповідь, яку ви чули від початку, щоб ви згідно з нею жили. (2Ін. 1:5-6)
 
 
9. Улюблений, вірно ти чиниш, як що робиш для братті та для чужинців, вони про любов твою свідчили Церкві; добре ти зробиш, як їх випровадиш, як достойно для Бога,бо вийшли вони ради Ймення Його, нічого не взявши від поган.Отож, ми повинні приймати таких, щоб бути співробітниками правді. (3 Ін. 5-8)
 
10. Улюблені, любім один одного, бо від Бога любов, і кожен, хто любить, родився від Бога та відає Бога! Хто не любить, той Бога не пізнав, бо Бог є любов! (1 Ін. 4:7-8).