Безперестанку моліться: досвід домашньої групи (фото)

13 вересня 2016
"Завжди радійте. Безперестанку моліться. Дякуйте Богу за все.."  Наслідуючи ці слова апостола Павла, учасники однієї з домашніх груп, що вже багато років діють при нашому храмі, вирішили прожити декілька днів, творячи Добовий молитовний цикл для мирян. Про їх враження та досвід в цьому матеріалі.   
Вже понад десять років при нашому храмі Івана Богослова діють домашні групи. На своїх зібраннях ми вивчаємо Святе Письмо, молимось за різні потреби, обговорюємо нові ініціативи. Нещодавно учасники однієї з цих груп вирішили отримати новий досвід молитовного спілкування - провести декілька днів разом, молячись за Добовим колом для мирян.

Місцем проведення такого кількаденного зібрання була вибрана усамітнена місцевість за містом, що неабияк сприяло молитовному настрою учасників. Декілька днів сестринство  перебувало на лоні природи, заглиблюючись  у молитву за всіх і за все: за Україну, єдину Помісну Церкву, наших воїнів-захисників, за всіх рідних і близьких...

З відгуків однієї з учасниць:  Взяли благословення, й вирішили протягом чотирьох днів творити добове богослужбове коло для мирян, читати Євангеліє, акафісти, псалми. Словом, спробували найперше шукати Царство Небесне... І Господь все управив у нашій духовній мандрівці! Благословив чудовою, вересневою погодою, затишними сільськими краєвидами, встеленими шовковистою, на диво зеленою ще травою; маленьким, але таким розкішним озерцем з лататтям та одинокою чаплею, сімейством гусей та качок; ясним, вечірнім небом, всіяним незліченними зірками (у місті такого не побачиш). Головне ж, звісно, ми творили молитву за покликом серця. Здавалось, Сам Господь підказував нам, як і коли краще прочитати часи, утреню, обідницю, вечірню, повечір'я, полуношницю чи псалми, акафісти архистратигу Михаїлу, апостолу Івану Богослову чи абетку покаяння, помолитися Миколі чудотворцю чи за примноження любові, подякувати акафістом "Слава Богу за все". Увечері перед сном молилися Богородичним правилом та Ісусовою молитвою. Тож даруємо вам від нас декілька фото про ці надзвичайні дні.

Підготувала п. Лілія Киценко. Фото  - п.Ніні Лук"яненко