Молитви на Новий рік

01 січня 2021
Зустрічаємо Новий рік молитвою. Почнімо прийдешній рік за щирої молитви до Всемилостивого Бога за нашу країну, кожну родину, всіх близьких і далеких. Пропонуємо вашій увазі молитви на початок Нового року.
 


МОЛИТВА на Новий рік


Господи Боже, усіх видимих і невидимих створінь Творче, що сотворив часи й роки, Сам поблагослови Новий рік, який щойно розпочався, і який ми рахуємо від Твого втілення задля нашого спасіння. Благослови Україну в Новому році припиненням війни, мирним небом над головою, миром в суспільстві та миром в серцях. Дозволь нам провести цей рік та багато років після нього в порозумінні та злагоді з ближніми нашими; зміцни й розповсюдь Святу Вселенську Церкву, котру Ти Сам заснував в Єрусалимі, і спасительною жертвою Святого Тіла і Пречистої Крові освятив.
Вітчизну нашу звелич, збережи та прослав; просвіти увесь народ наш — воїнів-захисників, трударів та можновладців — світлом совісті, розуму та духовності; многоліття, здоров’я, достаток плодів земних, добрий врожай та сприятливі природні умови даруй нам; захисти від забруднення і людського винищення наші чудові ріки й озера, густі ліси та родючі ниви.
Упокой, Боже, в Твоїх світлих оселях усіх, хто відійшов у Вічнність, пам’ятаючи Твої Заповіді та захищаючи Твою Святу Правду, всіх, хто став невинними жертвами сліпої ненависті і насильства.
Нас, грішних,  усіх родичів і ближніх наших, співвітчизників та всіх благовірних християн, як істинний наш Верховний Пастир, упаси, огороди та ствердь на шляху спасіння, щоб і ми, йдучи ним, після благословенного Тобою життя в світі цьому, досягли Царства Твого Небесного та удостоїлися вічного блаженства зі святими Твоїми, Амінь!
 
Інша молитва на Новий рік
 
Господи Боже, усіх видимих і невидимих створінь Творче, що сотворив часи й роки, Сам поблагослови черговий Новий рік, який ми рахуємо від Твого Різдва! Ти втілився на землі задля нашого спасіння. Тож подаруй усім нам спасіння в житті земному і вічному! Благослови Україну в Новому році припиненням війни, мирним небом над головою, миром в суспільстві та миром в серцях. Просвіти увесь народ наш — воїнів-захисників, трударів та можновладців — світлом совісті та розуму.  Добрий врожай та сприятливі природні умови даруй нам; захисти від винищення наші чудові ріки й озера, густі ліси та родючі ниви.
Упокой, Боже, в Твоїх світлих оселях усіх, хто відійшов у Вічність, пам’ятаючи Твої Заповіді та захищаючи Твою Святу Правду, всіх, хто став невинними жертвами сліпої ненависті і насильства. А в нас, живих, ороси висохлі від горя і гніву серця благодатним струменем Твоєї любові! І нехай цією любов’ю подолаємо ми будь-яке зло — зовні і в середині нас, Амінь!

Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк
4149 4390 0091 7074
Маринчак В.А.

або

5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА