Фільм «Роман про Пилата» (анонс)

06 січня 2019
У рамках культурогічного проекту "Мистецькі вівторки" з Марко Терен 8 січня, о 19 годині, запрошуємо вас подивитись в прес-центрі Kharkiv Today (вул.Мироносицька, 8 ) телефільм «Роман про Пилата» із циклу програм "Метанойя".

Після його перегляду відбудеться обговорення побаченого та дискусія з авторами програми: священиком о. Віктором Маринчаком та журналістом Володимиром Чистиліним.
Роман «Майстер і Маргарита» Михайла Булгакова завжди викликав чимало суперечок, утаємничених домислів та містичних інтерпретацій серед інтелектуалів. Історія життя п’ятого прокуратора Іудеї в усі часи ставала каменем спотикання для прискіпливих дослідників. Одні вважають Понтія Пилата останнім зрадником, інші – вимушеним конформістом, а деякі Церкви навіть канонізували і досі почитають його за святого. Між тим, постать, яку яскраво описав у романі М.Булгаков, прекрасно ілюструє внутрішній конфлікт можновладця, що має розум та добре серце, але змушений бути невід’ємною частиною системи.
У фільмі порушуються вічно актуальні питання: чи можна йти на компроміси, не поступаючись принципами, який порок людини є найбільшим, чому в житті перемагають не Пилати, а Афранії та де пролягає межа, після якої добро перетворюється у свою протилежність?
Допрем’єрний показ програм «Метанойя» триває вже другий рік. Протягом цього часу харків’яни могли побачити цілу низку телефільмів: «Доктор Живаго» за Борисом Пастернаком, «Гамлет forever» за Шекспіром, «Геній Василя Стуса», «Темрява гріха» за Винниченком, «Злочин і кара» за Достоєвським, «Страсна п’ятниця студента» за Чеховим.
Кінопроект «Метанойя» - це оригінально екранізовані бесіди-інтерв’ю про класичні літературні твори та письменників XIX-XX ст., які журналіст Володимир Чистилін проводить з відомим священиком і філологом о. Віктором Маринчаком.
Більше про проект читайте: http://www.guberniya.net/newsdetail.php?news_id=27655
Показ кінопрограми «Роман про Пилата» відбудеться у вівторок, 8 січня, о 19 годині.
м. Харків, Kharkiv Today, вул.Мироносицька, 8.
Вхід вільний, вле за попередньою реєстрацією у організаторов.
 https://www.facebook.com/events/331807397659291/