Чудотворна ікона прибуде до Лиману

04 травня 2017
6 травня 2017 в день св. Юрія Переможця Покровський храм УАПЦ зустрічає соколівську чудотворну ікону  «Господь Вседержитель».  Ця подія відзначиться хресним ходом (початок о 9.00) та урочистим соборним Богослужінням (о 10.00).
 

Соколівська чудотворна ікона "Госоподь Вседержитель" є мироточивою. Виділення прозорої рідини відбувається і по цей день, особливо під час Богослужінь. В такі дні прояв дотику Господнього, який видимо відображається на іконі, відчувається досить потужно.

ІСТОРІЯ ІКОНИ. 
Ікону «Христа Вседержителя» до храму Успіння Пресвятої Богородиці в Соколовому приніс три роки тому Федота Сергій Михайлович, якому ікона дісталась від бабусі. Вона була настільки темна, що неможливо було розібрати, хто із святих на ній зображений. Із зими 2016 року ікона поступово стала оновлюватися. Спочатку з країв, а згодом освітлився й лик, а на ньому Ісус Христос. Оновлення від богослужіння до богослужіння спостерігали всі присутні, прикладалися до неї, протоієрей о. Станіслав читав молебні за здоров’я. А 6 липня, напередодні Різдва Іоанна Предтечі, коли настоятель храму протоієрей Станіслав Аштраф’ян та другий священик ієрей Володимир Яковенко приїхали звершувати Божественну літургію і підійшли до ікони, щоб прикластися до неї, то побачили крапельку прозорої рідини, що витекла з лівого ока Спасителя і застигла на щоці. Потім миро виділялося з правого ока і по прямій лінії відходило до вуха, а потім вниз, утворюючи майже квадратну пляму величиною з добру пучку. А сама ікона поступово день-за-днем стала схожою на щойно намальовану – такими яскравими стали фарби.