"Метанойя" з о.Віктором (анонс)

26 червня 2017
Ось і підходить до завершення показ програм із циклу «Метанойя». Насамкінець ми вирішили обрати тему, яка не залишить нікого байдужім. Разом з найвідомішим у світі спокусником жінок спробуємо кинути виклик суспільству. Глядачів на цей раз чекає захоплююча розмова про ерос і етос. Будемо дивитись кіно та говорити про апологію свободи, вірність і зраду, жадобу влади та подвиг жертовності.
 
У понеділок, 26 червня, о 19 годині в ART AREA «ДК»  (вул.Чернишевська, 13) дивіться новий телефільм «Остання спокуса Дон Жуана» за поетичною драмою Лесі Українки «Камінний господар». Після перегляду, як завжди, відбудеться жвава дискусія з авторами програми і відповіді на питання о. Віктора Маринчака.

Чим приваблює жінок Дон Жуан? Чого він насправді бажає? Чому йому не вдається знайти ключ до серця Донни Анни? Хто є переможцем у цій зворушливій історії? – про це та багато іншого дивіться в черговому фільмі студії «Док.Кіно.Трансформація».
 
У світовій літературі існує близько 150 варіацій на тему Дон Жуана, але гендерний погляд на проблему стосунків чоловіків і жінок змогла показати лише неперевершена Леся Українка. Екранізація її твору та погляд церкви на драматичну історію про Дон Жуана – одна із родзинок чергової програми «Метанойя».
 
Нагадаємо, що кінопроект «Метанойя» - це оригінально екранізовані бесіди-інтерв’ю про класичні літературні твори та письменників XIX-XX ст., які журналіст Володимир Чистилін проводить із відомим священиком і філологом о. Віктором Маринчаком.
Протягом року харків’яни та гості нашого міста мали можливість побачити цілу низку програм із циклу «Метанойя». Серед авторів,про які йшла мова, - Достоєвський, Гете, Стус, Шекспір, Винниченко, Пастернак, Булгаков, Чехов, Гемінґвей.
Показ програми «Остання спокуса Дон Жуана» відбудеться у понеділок, 26 червня, о 19 годині за адресою:
м. Харків,  ART AREA 'ДК'  вул.Чернишевська, 13 (поруч із театром ім. Пушкіна).
Вхід, як завжди, вільний!