О.Віктор Маринчак у фільмі про війну

07 жовтня 2018
До Дня захисників України
У неділю, 14 жовтня, о 18.30 у Харківській обласній філармонії (вул.Римарська, 21).
Святковий органний концерт і показ фільму із циклу програм «Метанойя» за романом Е.Гемінґвейя «По кому подзвін». 
За участі Станіслава Калініна (орган), О.Віктора Маринчака, Дмитра Коновалова (режисер), Володимира Чистиліна (автор і ведучий).
Вхід 20 грн. Всі зібрані кошти підуть для поранених у військовий шпиталь.



На цей раз будемо говорити про наболіле – війну, що неминуче змінює кожного, чийого серця вона торкається. Для перегляду фільму запрошені ветерани ООС, волонтери, священики-капелани, сім’ї загиблих у війні.
У романі «По кому подзвін» показані різні моделі того, як людина поводить себе в критичних ситуаціях і долає страх. Немає універсальної формули, яким чином можна витримати жах смерті й зберегти свою душу, але певні орієнтири психології переможців спробуємо відшукати разом.

Слід зазначити, що ставлення до Гемінґвея в Радянському Союзі було схоже до маятника - від обожнювання до заборони. Його головний роман «По кому подзвін» влада багато років відмовлялась друкувати, бо чесно говорити про людину на війні ніхто в імперії зла не волів. Постколоніальний синдром із замовчуванням цього питання і намаганням створити вигляд, ніби проблема під контролем, зберігається й досі.
Чому люди їдуть на фронт? Як за кілька днів пережити ціле життя? Чи можна через любов сховатись від трагічної реальності? – про це та багато іншого дивіться у фільмі студії «Док.Кіно.Трансформація».
Кінопроект «Метанойя» - це оригінально екранізовані бесіди-інтерв’ю про класичні літературні твори та письменників XIX-XX ст., які журналіст Володимир Чистилін проводить із відомим священиком і філологом о. Віктором Маринчаком.
Неділя, 14 жовтня, о 18.30 органна музика, роздуми про війну і кінопоказ фільму «По кому подзвін» за однойменним романом Е.Гемінґвейя. 
«Не посилай питати, по кому подзвін, дзвонять по тобі...».