«Темрява «Гріха» на телеканалі «Еспресо» (анонс)

13 лютого 2019
У неділю, 17 лютого, о 23.30 на телеканалі «Еспресо» дивіться черговий фільм за участі о.Віктора Маринчака із циклу програм «Метанойя». На цей раз розмова піде про твір В.Винниченка «Гріх». На глядачів чекає цікава і актуальна розмова про війну, революцію, кохання та важливі онтологічні питання.
 
Сестра милосердя повертається з фронту, де бачить на власні очі весь жах людських стосунків. З цим треба далі жити, але 
коли стираються моральні орієнтири і чути відлуння революції, час прискорює ходу і немає більше сил протистояти злу, зовсім поруч війна та хочеться справжнього кохання, обов’язково трапляються події, які вирішують твою подальшу долю.

У черговій програмі із циклу «Метанойя» 17 лютого йдеться про еволюцію людей, що стають заручниками обставин та потрапляють у темряву гріха. Незважаючи на історичні паралелі, літературний твір, який оригінально екранізувала «Студія Док.Кіно.Трансформація», був створений майже століття тому.

У 1909 році Михайло Коцюбинський писав: «Кого у нас читають? Винниченка. Про кого скрізь йдуть розмови, як тільки річ торкається літератури? Про Винниченка. Кого купують? Знов Винниченка».
Через 10 років після цих слів, пройшовши революцію і війну, перевірку владою та відчай від неможливості змінити країну на краще, вже в еміграції Володимир Винниченко написав незвичайну п’єсу «Гріх». Вона була дуже популярна в Європі у першій чверті минулого століття, але досі лишається актуальною. Можливо ще й тому, що в ній, за словами літературознавців, письменник досліджує таке явище, як чесність перед самим собою.

Що руйнує війна в душах людей і до чого може привести маленька зрада? Яку мораль сповідують революціонери і як зберегтися людині у часи випробувань? Де ключ до розгадки таємниці жіночого серця та як слід поводитися з ворогами?
На ці та інші питання даються відповіді у фільмі «Темрява«Гріха», який не залишить вас байдужими.
Після його перегляду відбудеться обговорення побаченого та дискусія з авторами програми.
Кінопроект «Метанойя» - це оригінально екранізовані бесіди-інтерв’ю про класичні літературні твори та письменників XIX-XX ст., які журналіст Володимир Чистилін проводить з відомим священиком і філологом о. Віктором Маринчаком.

У неділю, 17 лютого, о 23.30 на телеканалі «Еспресо» дивіться черговий фільм за участі о.Віктора Маринчака із циклу програм «Метанойя».
 
24 лютого 2019 р. Неділя. 23.30
 «По кому подзвін» (за романом Е.Хемінгуея). 

3 березня 2019 р. Неділя 23.30
«Остання спокуса Дон Жуана»
 
10 березня 2019 р. Неділя 23.30
«Випробування Раскольникова»
 
17 березня 2019 р. Неділя 23.30
 «Геній Василя Стуса»
 
24 березня 2019 р. Неділя 23.30
«Таємні бажання Фауста» 
 
31 березня 2019 р. Неділя 23.30
 «Страсна п’ятниця студента» (за оповіданням А.Чехова)
 
7 квітня 2019 р. Неділя 23.30
 «Роман про Пилата»
 
14 квітня 2019 р. Неділя 23.30
Фільм «Ловець душ»