Відновлює свою роботу недільна школа для дорослих: відео

30 серпня 2019
Після літніх канікул починаються заняття в недільній школі для дорослих. В цьому навчальному році слухачі школи разом з викладачем Наталією Іванівною Ковтун продовжать розгляд, мабуть, найчитанішої книги Старого Заповіту - Псалтирі.
Святі отці називали Псалтир симфонією поєднання арфи душі та дії благодаті Святого Духа. Слова цієї книги ми чуємо на Літургії, промовляємо вдома під час молитовного правила. Тому розгляд Псалтирі є таким важливим, хоч і не досить простим. За словами викладача недільної школи, пані Наталі Ковтун ,розгляд кожної окремої пісні починається з історико-культурного контексту, особливостей літературного їх характеру. Але потім і це, мабуть, найголовніше і найцікавіше - переходять до духовного сенсу цих рядків. На допомогу приходять роздуми Святих Отців Церкви. Але майже завжди кожен з присутніх бажає висловити своє бачення, передати свої роздуми і відчуття. Тому заняття школи схожі скоріше на добру бесіду, а іноді і на палку дискусію.  За словами слухачів школи, вони корисні для душі, бо дають великий обсяг цікавого матеріалу та спонукають до роздумів на Святим Писанням.
Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до занять недільної школи до дорослих, які відбуваються кожної неділі, відразу після Літургії.