Молитва під час пандемії

17 березня 2020
Час панікувати та впадати у відчай, або унікальна можливість зупинитися і поглянути на себе через призму глобальної небезпеки для людства? В бурхливому морі сумнівів завжди пам"ятаємо,  що є рука, яка простягнута нам на допомогу. Тож спрямуємо наші зусилля в молитві до Лікаря душі і тіла: пропонуємо вашій увазі особливу молитву на час пандемії.
 

Молитва в час пандемії коронавірусу

 
Господи Ісусе Христе, Ти мандрував містами та селами та зцілював всяку хворобу та всяку недугу. За Твоїм велінням хворі одужували. Прийди нам на допомогу зараз, коли світ охоплює хвороба коронавірусу, і дозволь нам відчути зцілюючу дію Твоєї любові.
Зціли хворих та заражених вірусом. Нехай до них повернуться сили та здоров'я завдяки якісній медичній допомозі.
Зціли нас від страху, який утримує держави від співробітництва і сусідів від допомоги один одному.
Зціли нас від гордині нашої, що спокушує нас вважати себе недосяжними для хвороби, яка не визнає ніяких меж.
Господи Ісусе Христе, Цілителю всіх, залишайся з нами у цей час невизначеності та скорботи.
Будь з тими, хто помер від вірусу. Нехай вони будуть у Твоєму вічному спокої з Тобою.
Будь з сім'ями померлих, хворих та заражених. Захисти їх від хвороби та відчаю, коли вони тривожаться та страждають. Нехай вони відчують Твій мир у своєму серці.
Будь з лікарями, медсестрами та медбратами, вченими та всіма медиками, хто лікує та допомагає постраждалим, піддаючи себе небезпеці. Обдаруй їх Твоїм миром та Твоїм захистом.
Будь з лідерами усіх держав. Обдаруй їх передбачливістю, щоб вони діяли з любов'ю та істинною турботою, на благо людей, яким вони повинні служити. Обдаруй їх мудрістю, щоби вони вкладали зусилля та засоби у довгострокові рішення, які можуть допомогти підготуватися до майбутніх криз або запобігти їм. Обдаруй їх миром Твоїм, щоби вони працювали разом, прагнучи досягти його й на землі.
Господи Ісусе Христе, незважаючи на те, чи навколо нас багато хворих та стражденних, чи мало, чи ми вдома чи на чужині, - залишайся з нами, коли ми боремося та сумуємо, готуємося та чинимо супротив хворобі. Замість тривоги нашої, обдаруй нас миром Твоїм.
Зціли нас, Господи!