Створена тривимірна модель тіла Ісуса Христа (фото)

23 квітня 2020
Джуліо Фанті, який викладає методологію вимірювань в університеті Падуї, вивчав Туринську Плащаницю протягом декількох років. Нещодавно він представив 3D-зображення, отримане в результаті вимірів. Згідно з дослідженнями, Ісус Христос був людиною надзвичайної краси.
 


Високого зросту й прекрасної статури, він був майже 5 футів 11 дюймів зросту (понад метр вісімдесят), водночас як середній зріст людини на той час становив близько 5 футів 5 дюймів (155 см.) У нього був царський і величний вираз обличчя. Фанті пояснив, що 3D-зображення дозволило розглянути багато ран на людині, чий образ відображено на Туринській Плащаниці.



«Я нарахував 370 ран від побоїв, не беручи до уваги ран на боках, які безумовно були на тілі, але які не видно на Плащаниці, бо вона доторкалася лише до задньої і передньої частинами тіла», - говорить вчений.
«Крім того, тривимірна реконструкція дозволила виявити, що в момент смерті людина з Плащаниці провисала вправо, праве плече було вивихнуте настільки серйозно, що травмувало нерви».



Туринська Плащаниця, як стверджується Римо-Католицькою Церквою, і часто визнається іншими християнами, є тканиною, в якій був похований Ісус Христос після розп’яття. Вважається, що вона була таємно вивезена з Єрусалиму і згадується в історичних хроніках близько 1360 року у єпархії Труа у Франції. Згодом Плащаниця була перенесена в собор міста Турин в Північній Італії у 1578 році.
У 1988 році з Плащаницею були проведені дослідження для отримання датування (використовувався вуглецевий аналіз), які показали, що тканина Плащаниці датується Раннім Середньовіччям. Багато вчених, включаючи професора Фанті, тоді заявили, що результати були помилковими через забруднення в лабораторії і інших дефектів. При цьому деякі дослідники стверджували, що використаний під час проведення експерименту шматок тканини був помилково взятий з тієї частини Плащаниці, яка ремонтувалася у Середньовіччя.
 


У 2013 році Фанті став співавтором книги італійського журналіста Саверіо Гаети, який задокументував дослідження Плащаниці і стверджував, що вона дійсно належала епосі Ісуса Христа і є справжньою.

Ось як це виглядає на відео