Українцям пропонують посилити молитви

08 серпня 2020
Успенський піст – час посиленої молитви за всіх і за все. Тож долучаймось по всій Україні, хто прагне Божої допомоги у випробуваннях, до щоденного читання Псалтиря, приміром, з такими молитвами в кожній кафизмі.


             Після першої Слави :    
     Господи Боже наш, зглянься з висоти святої Твоєї на молитву грішних і недостойних рабів Твоїх за місто наше Харків (назва міста), за Україну і за всі країни світу, за народ наш український і все людство. Не суди нас, рабів Твоїх, але відверни гнів Твій, що йде на нас, навалу вірусну зупини, хворих зціли, немічних зміцни, бо Твоє є милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу віддаєм  Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині, і повсякчас, і навіки віків. Амінь.
            Після другої Слави:
     Господи, молитвами Пресвятої Богородиці, усіх Небесних сил і всіх святих Твоїх  захисти нас від нашестя чужинців, звільни Україну від російських окупантів. Зупини, будь ласка, кровопролиття в країні нашій. Викоріни в нас ненависть, гнів та інші пристрасті, що руйнують братолюбність. Прости народу України провини вільні й невільні. Всели в серця наші любов один до одного, любов до своєї країни. Пошли мир, єдність, злагоду народу нашому. Онови в нас віру, надію, любов! Нехай з ласки Твоєї цими чеснотами подолаємо ми всі напади лукавого зовні та всередині нас, бо Твоє є милувати і спасати, Боже наш, і Тобі славу віддаєм  Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині, і повсякчас, і навіки віків. Амінь.
          Після третьої Слави:
      Господи Всемилостивий! Прости всі провини народу нашому українському від часів хрещення України-Руси рівноапостольним Володимиром Великим аж до сьогодні. І не допусти, Царю царів і Творцю неба й землі, щоб бич гніву Твого праведного, котрим  Ти в ці дні б’єш гордих і нехристів,  опустився б на голови людей українського народу, який є спадкоємцем рабів Твоїх – преподобних Антонія й Феодосія Києво-Печерських і всіх святих землі української.
      Слава Тобі, Боже наш, слава Тобі, Сотворителю і Спасителю наш на віки віків. Амінь.