Ювілей Лесі Українки (анонс)

23 лютого 2021
У  кіноклубі «Нова Україна» в четвер 25 лютого, о 17.00, будемо відзначати 150-ти річчя від дня народження Лесі Українки. На цей раз у Харківській прес-клуб запросили настоятеля Іоано-Богословського храму о.Віктора Маринчака, щоб подивитись фільм за його участю та поговорити про нашу видатну місткиню й її поетичну драму «Камінний господар».



Глядачів чекає захоплююча розмова про логос, ерос і етос. Будемо дивитись кінострічку «Остання спокуса Дон Жуана» із циклу програм «Метанойя» про апологію свободи, вірність і зраду, жадобу влади та подвиг жертовності. Після перегляду відбудеться жвава дискусія з авторами програми про Лесю Українку та її творчість, а також відповіді на запитання о. Віктору Маринчаку.



У світовій літературі існує близько 150 варіацій на тему Дон Жуана, але гендерний погляд на проблему стосунків чоловіків і жінок змогла показати лише неперевершена Леся Українка. Екранізація її твору та погляд церкви на драматичну історію про Дон Жуана – дивіться у кіноклубі «Нова Україна».
Модерує зустріч журналіст Володимир Чистилін.
 
Запрошуємо всіх на показ фільму «Остання спокуса Дон Жуана» за поетичною драмою Лесі Українки «Камінний господар», якій відбудеться у четвер, 25 лютого 2021 року, о 17.00, в Харківському прес-клубі за адресою вул.Гоголя 9-Б.

Вхід вільний.
Захід відбувається з дотриманням всіх вимог карантину.



Фрагмент обговорення фільму 

Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк
4149 4390 0091 7074
Маринчак В.А.

або

5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА