24 червня 2019
Апостольський піст (відео)
З понеділка, 24 червня, розпочинається Петрів або апостольський піст, що передує святу Первоверховних Апостолів Петра та Павла. Про особливості цього посту та служби на цьому тижні розповідає настоятель нашого храму отець Віктор Маринчак.
23 червня 2019
 о. Віктор Маринчак: Часом іншого способу, ніж взяти меч, не існує (відео)
У неділю ми згадували всіх святих, якими утверджувалась Церква. Той, хто обирає спасіння, стає воїном. Захищаючи добро й світло, любов і правду, гідність та свободу, церква стає тією, що перебуває в бороні. Вона бореться, бо ще дуже багато спокус і перешкод. Тому треба бути пильним, мужнім та суворим. Часом іншого способу, ніж взяти меч, не існує.
22 червня 2019
День Всіх Святих
В першу неділю після дня Святої Трійці Православна Церква святкує день Всіх Святих. Всі Святі не випадково згадуються саме через тиждень після Трійці – бо це свято є початком Церкви, днем її народження.
22 червня 2019
Ікона «Пом’якшення злих сердець»
Цієї неділі, на День всіх святих, Церква вшановуватиме ікони «Пом’якшення злих сердець» та «Нерушима Стіна». В нашому храмі ми також маємо їх святий образ, тому пропонуємо з ними ознайомитись трошки ближче.
20 червня 2019
Християнське ставлення до тіла
Людині не дано ампутувати свою совість. Кожним своїм вчинком вона співвідносить себе з вічністю. Але якщо ця вічність - Пасхальна, значить, ставлення до тіла стає радикально іншим. Яке воно повинне бути для християн? Пропонуємо - науковий погляд на цю проблему. Людина у всій її повноті - не сама тільки самосвідомість, ...
19 червня 2019
Молитви митр.Антонія Сурозького: відео
Сьогодні, 19 червня, народився один з видатних проповідників християнства сучасності, митрополит Антоній Сурозький. Цікаво дізнатися, що владика знав про існування Івано-Богословського храму, отримував листи від наших парафіян і, звісно, молився в Лондона за далеких, але таких близьких йому по духу, харків’ян.
17 червня 2019
Дія Святого Духа (відео).
Ми набагато більше можемо, ніж собі уявляємо. У нас є така сила Духу, що дозволяє нам долати все. Починаючи якусь справу, ми іноді маємо сумніви, тривогу, неспокій, але Дух дихає, де хоче. Він примушує нас діяти. Очі бояться, а руки роблять, і все складається так, що воно відповідає волі Божої.
16 червня 2019
"Відчай не сумісний з християнством", - о.Віктор Маринчак  (відео)
Нас чекає важкий час і тяжкі випробування, але ми маємо Духа Святого, а тому нездоланні. Відчай не сумісний з християнством. Ми, як християни, завжди повинні мати надію. Саме тому, що на нас сходить Святий Дух ми зобов’язані пронести це відчуття не тільки сьогодні, а й через все життя.
16 червня 2019
Трійця у нашому храмі (фото і відео)
Свято П’ятидесятниці – це день народження Церкви. Того самого Тіла Христового, що складається з людей, які славлять Господа і роблять добрі справи. Всі ми різні й неповторні, але на Трійцю відчуття єдності та спорідненості Духом відчувається з особливим запахом дарів природи і людської величі.
15 червня 2019
П"ятидесятниця.
День Святої Трійці - одне з головних християнських свят, яке стверджує й оспівує триєдиність Всевишнього Бога: Бога Отця - Творця Неба і Землі, Бога Сина - Господа нашого Ісуса Христа, і Бога Духа Святого - Господа Животворчого, що від Отця походить.
14 червня 2019
Батьківська поминальна субота
Перед святкуванням Святої Тройці у православних проходить батьківська поминальна субота, яка починається з вечора п`ятниці спеціальною поминальною службою, - парастасом
13 червня 2019
Молимось за всіх померлих (відео)
Є у церковному році дні, коли Церква молиться за всіх померлих. Навіть згадує самогубць. У поминальну Троїцьку суботу ми поминаємо всіх рідних, близьких, яким завдячуємо нашою вірою. Ми просимо в переддень Дня народження Церкви, щоб Господь молитвами всіх святих по Своїй милості і щедротах нагородив Царством Небесним усіх, хто покинув цей світ.