20 січня 2017
Парафія вітала отця Геннадія (фото, відео)
Цієї неділі, 15 січня, парафія вітала з 50-річним ювілеєм священика нашого храму, отця Геннадія Рохманійка. За роки своєї праці на Божій ниві (вже 7 років отець Геннадій є священиком храму св.Іоанна Богослова, а до цього багато років був паламарем нашого храму) він здобув любов та повагу парафіян своєю щирістю, бажанням допомогти та підтримати словом та ділом, натхненним служіння, тож вони з радістю і теплотою вітали отця Геннадія з днем народження. А його слова подяки у відповідь просто розчулю
18 січня 2017
Свято Хрещення Господнього
Хрещення Господа тому названо Богоявленням, що в ньому явив Себе так чуттєво єдиний істинний Бог у Тройці поклоняємий: Бог Отець — голосом з неба, Бог Син — втілений — хрещенням. Бог Дух Святий — зішестям на Охрещуваного. Тут явлено і таїнство відносин осіб Пресвятої Тройці. Бог Дух Святий від Отця походить і в Сині почиває, а не походить від Нього. Явлено тут і те, що втілене домобудівництво спасіння звершено Богом Сином втіленим, співвластиве Йому, Духу Святому і Богу Отцю. Явлено і те, що і с
17 січня 2017
Агіасма-свята вода
Безперечно, вода – неймовірна за своїми властивостями хімічна сполука. З давніх-давен вона залишається сакральним символом для багатьох народів. А традиційні історії про «мертву» та «живу» воду отримали своє логічне продовження в дослідах сучасних науковців: хіміків та фізиків. Для віруючих людей вода теж має неабияке значення. Тому напередодні свята Хрещення поговоримо ...
15 січня 2017
Проповідь в неділю 30-ту після П"ятидесятниці (відео)
Проповідь отця Віктора Маринчака в неділю перед Богоявленням: Хрещення Духом Святим надає нам цю благодать.: вона стає доступною для людей. Ми відкриваємо собі шлях до єдності з Богом, дo спасіння, до воскресіння, д прощення Богом наших гріхів - і для благодаті, яка покриває все милістю і любов"ю Божою.
15 січня 2017
Українська сторінка в житії преподобного Серафима Саровського
Лівий престол нашого храму до революції був освячений 24 жовтня 1904 року в ім’я святого Феодосія, архієпископа Чернігівського та Преподобного Серафіма Саровського. Отже 15 січня, – день коли Церква згадує великого старця, дуже важливий в житті нашої парафії. Тому сьогодні ми пропонуємо вам ознайомитись з українсько. сторінкою в житії преподобного Серафима Садовського.
14 січня 2017
Розклад на Богоявлення (відео)
А що третє свято - святе Водохреща... І починаються богослужіння цього свята вже завтра, 17 січня, з вечірнього богослужіння. Про святкові богослужіння та освячення агіасми - крещенської води розповідає настоятель нашого храму, отець Віктор Маринчак
13 січня 2017
Святитель Василій Великий
14 січня Церква вшановує пам"ять святого Василія Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської. Але «належить не одній Кесарійській Церкві, і не у свій тільки час, не одним одноплемінникам своїм був корисний, але по всіх країнах і градах всесвіту, і всім людям приносив і приносить користь, і для християн завжди був і буде вчителем рятівним», — так говорив сучасник святителя Василя, святий Амфілохій. З давних давен святого Василія шанували на українських землях.
12 січня 2017
Інтерв’ю з патріархом (відео)
Пропонуємо до вашої уваги Різдвяне інтерв’ю з патріархом Київський і всієї Русі-України, Предстоятелем УПЦ КП Філаретом, яке Святійший дав напередодні свята 5 телеканалу.
12 січня 2017
Фестиваль вертепів
У п'ятницю, 13 січня, в Харкові стартує дводенний “Вертеп-фест 2017”. На ньому виступлять понад 50 колективів, учасники яких представляють всі регіони України, включаючи Крим. Ще ніколи на Сході України не збирались одразу стільки виконувачів колядок, щедрівок, маланок й, звісно, різдвяних вертеп-вистав. Виступи фестивалю можна буде побачити на майже 30 локаціях ...
12 січня 2017
Приєднуємось до привітань (відео)
Минулої неділі парафія вітала з Днем народження паламаря нашого храму пана Олександра Рожнова. Приєднуємось до привітань та зичимо міцного здоров"я, натхнення та Божої благодаті у всякому ділі на многая літа! ...
10 січня 2017
Вітаємо!
Вітаємо другого священика нашого храму о.Геннадія з ювілеєм! Бажаємо йому всього найкращого у житті, служінні та многая, благая літа. Молимося, щоб Господь послав отцю ще більше сил, терпіння та любові. Хай Бог благословить його на нові звершення заради Церкви та України.
8 січня 2017
Недільна проповідь настоятеля (відео)
Проповідь отця Віктора Маринчака в неділю після Різдва Христового: Це єднання в теплоті і просвітленні любові. Коли відбувається подібне єднання наше з Богом, ми можемо сподіватися, що ми далі будемо вже нероздільні з Ним. Ми вже не можемо від Нього відірватися, як, зазвичай, не може відірватися дитина від матері, а ...