14 січня 2021
День найменування Господнього (відео)
Річ не в тім, щоб врятуватися від зовнішніх небезпек, уникнути біди чи скорботи. Це в принципі неможливо. Наше завдання бути озброєними перед лицем будь-яких нападів, бід і страждань. А також тоді, коли приходить радість чи веселість, бо через те людина може так розслабитись, що втратить себе. Тому треба прагнути спасіння від нашого гріха.
13 січня 2021
Святитель Василій Великий
14 січня Церква вшановує пам"ять святого Василія Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської. Але «належить не одній Кесарійській Церкві, і не у свій тільки час, не одним одноплемінникам своїм був корисний, але по всіх країнах і градах всесвіту, і всім людям приносив і приносить користь, і для християн завжди був і буде вчителем рятівним», — так говорив сучасник святителя Василя, святий Амфілохій. З давних давен святого Василія шанували на українських землях.
13 січня 2021
Преподобна Меланія Римлянка
Преподобна Меланія, перша зі знатних римлянок “з юних років линула до Христа, та жадала тілесної непорочності й уражена Божественною любов’ю”, народилася в християнській родині. Батьки її - люди знамениті і багаті - бачили в дочці спадкоємицю й продовжувачку роду. В чотирнадцять років Меланія проти своєї волі була видана заміж за ...
12 січня 2021
Розклад служб на найближчий тиждень (відео)
Найближчого тижня до самого Хрещення Господнього у нашому храмі щодня відбуватимуться різні Богослужіння. Вже у четвер на нас чекає Літургія Василя Великого, а напередодні Всенічна з освяченням хлібів, вина, зерна та єлею. Про повний розклад служб на свята розповідає о.Віктор Маринчак.
11 січня 2021
о.Віктор Маринчак: Роздуми про смерть (відео)
«Нам слід було би поставитись дуже розважливо до страшної події – смерті. Намагатись її зрозуміти, не вжахатися і не тікати, бо все одне від неї не уникнеш. Смерть треба розуміти, і часом вона буває благом», - міркування о.Віктора Маринчака у неділю після Різдва.
11 січня 2021
Не треба ховатися від думок про смерть (відео)
«Не треба ховатися від думок про смерть. Треба шукати сенс всього, що відбувається у нашому житті та в священній історії. Ми отримуємо заклик йти шляхом пізнання Божого Промислу і приймати Його волю, якою би суворою вона не була», - о.Віктор Маринчак.
10 січня 2021
Громада привітала о.Геннадія (відео)
Сьогодні Іоано-Богословська громада вітала з днем народження другого священика нашого храму о.Геннадія Рохманійка. Наразі неможливо уявити собі життя парафії без його служіння, жертовності і неосяжної любові. Зазвичай стриманий на похвалу, о.Віктор Маринчак сказав про свого духовного співробітника слова, які варто почути і закарбувати у своєму серці.
10 січня 2021
14 тисяч Вифлеємських немовлят
11 січня Православна церква (у Католицькій церкві день пам’яті перепадає на 28 грудня) шанує пам’ять “14000 Вифлеємських немовлят-мучеників”. Чому цих немовлят так багато? Адже їх навіть не можна вважати мучениками за Христа – вони нічого про Христа не знали. І все-таки цей день пам"яті наповнений глибоким сенсом, що став у наші часи ще більш актуальним.
9 січня 2021
Втеча до Єгипту
Стараймося, з одного боку, усвідомити, яке терпіння Син Божий узяв на Себе на початку Свого життя. Це - частина того процесу відкуплення, одна із форм терпіння, якими Він нас освячує, спасає. А з іншого – подумаймо, як ми можемо цю обставину, про яку говорилося, маючи конкретні порівняння, краще зрозуміти, ніж люди тих часів, коли не було біженців, коли не було скитальців, коли кожний міг спокійно жити у своєму домі. Сьогодні ми маємо перед очима тих, про кого говорить Ісус Христос, - чужинців,
9 січня 2021
Апостол першомученик Стефан
Святий Архідиякон Стефан був одним із 70-ти апостолів Христових. Після Вознесіння Господнього число вірних в Єрусалимі стало зростати, а також збільшилась потреба в кількості апостолів для служіння їм. Тоді апостоли вирішили скликати раду і вибрати сімох побожних мужів, повних Духа Святого і мудрості.
8 січня 2021
Cобор Пресвятої Богородиці
8 січня ми підносимо подяку і хвалу Тій, Яка народила Спасителя всього людства. Сьогодні Церква відзначає Собор Пресвятої Богородиці, прославляючи гідність Богоматеринства.
7 січня 2021
 Дитина в яслах – послання до наших сердець (відео)
«Той, хто долучився до Різдва Христового, добре знає, яке відчуття викликає подія народження. Найкращого способу явити світові, що Бог є Любов, ніж народитися малою дитиною в яслах, мабуть, немає. Це послання до наших сердець – любіть один одного, любіть Бога і весь світ», - о.Віктор Маринчак.