27 серпня 2019
Молебень перед початком навчального року (анонс)
Традиційно перед початком навчального року в нашому храмі служиться молебень для всіх, хто навчається і навчає. У цьому році маємо молебень двічи: після Літургії 28 серпня та по закінченні недільного Богослужіння 1 вересня.
26 серпня 2019
Іконографія свята Успіння Пресвятої Богородиці
28 серпня ми відзначаємо останнє в цьому церковному році Двунадесяте свято. Церква називає кончину Божої Матері не смертю, а Успінням – мирним сном, заспокоєнням. І не тільки не сумує, не плаче над Її труною, але тріумфує та співає радісні пісні Її відходу. В Україні свято Успення Богородиці почитали ще з ...
25 серпня 2019
Ми не маємо права бути слабкими (відео)
"Якщо ти слабкий, то недосконалий в тобі образ Божий. Треба докладати зусиль. Слабкість - це не просто недолік, а гріх тому, що ти зраджуєш в собі образ Божий, який має бути могутнім. Ми не маємо права бути слабкими", - о.Віктор Маринчак.
24 серпня 2019
Неділя 10-та після П"ятидесятниці
Проповідь в неділю 10-ту після П’ятидесятниці: Віра. Віра, яка озброює нас силою, молитва, поєднана з усіма іншими духовними вправами, що їх пропонує нам Церква, – ось шлях, котрий відкриває нам супровідну дорогу Христа через наше земне життя, відкриває нам Його потужну присутність.
23 серпня 2019
У мелодиці Гімну  України закодована пам’ять про Літургію
Всесвітньовідомий композитор та піаніст Валентин Сильвестров вважає, що українському гімну «Ще не вмерла Україна» притаманні ознаки літургійного початку. «Я, наприклад, був свідком чогось живого — коли весь Майдан заспівав «Ще не вмерла Україна». Це щось дуже особливе. Хочу сказати, що гімн України — дивовижний», - сказав він. Валентин Сильвестров зазначив, ...
22 серпня 2019
Про ієрархію цінностей (відео)
В Церкві святих більше всього мучеників. Це для нас приклад і взірець, бо нам слід збудувати у свідомості істинну ієрархію цінностей. Треба слідувати за Христом, бо якщо людина матиме Бога в серце, все буде освітленим і освяченим. Інакше ми можемо зруйнувати душу, долю і майбутнє життя.
21 серпня 2019
Єднаймося в вірі та любові: відеозвернення до львівських громад
Напередодні 30-ліття з дня третього відродження Української Автокефальної Православної Церкви - події, яка безумовно стала визначним моментом в історії нашого народу - настоятель нашого храму отець Віктор Маринчак разом з отцями Геннадієм Рохманійком та Дмитром Шаповаловим, а також парафіянами храму записали відеозвернення до львівських громад.
21 серпня 2019
Преподобний Іустин Чилійський: Радість бути людиною
Я мушу благовіствувати Євангеліє, бо воно стало волею моєї волі, душею моєї душі, совістю моєї совісті, єством мого єства. Без нього — немає мене. Вилучіть Євангельську істину з мене, Євангельську правду, Євангельський рай, і я — брехня, і гріх, і пекло! Без Євангелія я позбавлений мого безсмертя, своєї вічності, своєї радості, свого благовістя, — навіщо мені тоді життя, навіщо душа, навіщо тіло, навіщо совість, навіщо світ, навіщо небо!..
20 серпня 2019
Як читати Псалтир
Псалтир є незамінною книгою в усіх наших потребах. Читання псалмів - це могутня молитва за зцілення хворих, у тяжких обставинах життя, у випробуванні. Маючи цей скарб та християнську зброю слід сказати декілька слів про те, як краще їх використовувати.
19 серпня 2019
Свято Преображення в нашому храмы: фоторепортаж
Свято Преображення Господнього у нашому храмі – це завжди подія, яка збирає багато людей. Євангельські слова – «добре нам тут бути», - точно характеризують атмосферу та настрої парафіян у цей урочистий день. Яким він був – можна побачити на наших світлинах.
18 серпня 2019
 Преображення Господнє
19 серпня Церква відзначає велике двунадесяте свято - Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. Що є Фаворське світло і як нам до цього ставитись? Спробуємо разом розібратися. Ну, й, звичайно, не забуваємо про дари природи, які освячуються в нашому храмі в цей день.
18 серпня 2019
Академія до 30-ліття відновлення Української Автокефальної Православної Церкви
Єрусалим - місто, що поділене між двома державами і трьома релігіями. Переживаючи події Страсного тижня, ми так чи інакше проходимо вулицями і стежками цього давнього міста, слідуючи за Спасителем. Поглянемо на визначні місця Єрусалиму часів Ісуса Христа.