19 листопада 2017
"Не бійся, тільки віруй" (відео)
Проповідь отця Віктора Маринчака в неділю 23-тю після П"ятидесятниц: і"Не бійся,тільки віруй," - каже Господь. Віруй ,що твоє прагнення такої сили ,що ти здобудеш правду, силу, перемогу. Ти здобудеш єдність з Богом, ти здобудеш спасіння - тільки віруй. Людина ,яка віддається по-справжньому волі Божій, не повинна мати страху. Бо проведе Господь через випробування і страждання, проведе нас через смерть, але до спасіння.
18 листопада 2017
21 листопада дивиться фільм про о.Віктора (відео)
До дня Гідності та Свободи у вівторок, 21 листопада, відбудеться прем’єра документального фільму про настоятеля нашого храму о.Віктора Маринчака «Ловець душ». Пропонуємо до вашої уваги подивитись трейлер цієї цікавої кінострічки.
18 листопада 2017
Про Небесні Сили безплотні
Напередодні свята Небесних Сил безплотних варто докладно поговорити про ангелів. На основі ангелології, представленої у Святому Письмі, у Переданні і в навчанні Вселенської Церкви спробуємо викласти головні богословські думки з цього питання.
17 листопада 2017
Четверта річниця початку революції Гідності (анонс)
Чотири роки тому парафіяни і священики нашого храму не залишились осторонь від суспільного життя та вийшли на Євромайдан. Це вже історія, але ніхто не забув, яку дорогу ціну заплачено за нову Україну. У неділю, 19 листопада, о 14 годині всі кому дорогі ідеали Революції гідності зберуться у пам’ятника Т.Шевченку. Серед ...
17 листопада 2017
Нам тебе буде не вистачати (відео)
Пішов у Вічність один із перших парафіян Івано-Богословського храму, друг нашої церкви, журналіст Владислав Проненко. Про свого учня, побратима і молодшого товариша під час останнього прощання на цвинтарі зворушливо говорив о.Віктор. Вічна пам’ять тобі, Славко
16 листопада 2017
Духовні бесіди: Таїнство Євхаристії (відео)
Темою чергової зустрічі, яка відбулася в нашому храмі 14 листопада, було центральне Таїнство Церкви, яке встановив Сам Спаситель - Таїнство Євхаристії. Пропонуємо вашій увазі відеозапис цієї зустрічі. І нагадуємо, що кожен бажаючий може долучитися до духовних бесід особисто. Слідкуйте за анонсами наступних зустрічей на нашому сайті.
15 листопада 2017
Про о.Віктора зняли фільм
У вівторок, 21 листопада, відбудеться прем’єра фільму про о.Віктора Маринчака «Ловець душ». Це кінострічка про шлях до свободи з кліті тоталітарного суспільства. Про внутрішню катастрофу людини, яка змушена миритися чи співпрацювати з системою, що спричиняє роздвоєння свідомості, палання совісті, блукання лабіринтами долі. Це шлях через покаяння, через пошуки виходу з безвиході у досвіді історії й культури, через припадання до духовних джерел.
15 листопада 2017
Павел, патриарх Сербский: Соработники у Бога
15 листопада 2009 року відійшов у вічність один з найвидатніших церковних ієрархів ХХ ст. - патріарх Сербський Павло (Стойчевич). Людини, яка не просто сказала такі слова, але й прикладом свого життям в буремні для її країни роки, підтвердила їх: "Ми не обираємо ні країну, в якій маємо народитися, ні народ, ...
13 листопада 2017
Недільна проповідь настоятеля: відео
Проповідь отця Віктора Маринчака в неділю 23-тю після П"ятидесятниці: Бог не кидає своїх дітей. Якщо ти можеш ворухнути своїми устами, ворухни - Він почує. Якщо думкою володієш, думай про те, щоб Він допоміг - Бог відчує. Якщо і думка твоя не підвладна тобі, душа твоя, серце твоє кричить: "Господи ,звільни мене!" - і Він прийде.
12 листопада 2017
У вівторок духовні зустрічі (відео)
У нашому храмі продовжується цикл бесід «Таїнства Церкви». 14 листопада відбудеться четверта бесіда. Будемо говорити з нашими отцями про Таїнство ЄВХАРИСТІЇ. Зокрема, як підготуватися до Причастя? Як часто причащатися?.. Словом, про все, що стосується цієї теми. Тож приходьте всі, хто бажає заглибитись в спасительну силу цього Таїнства. Початок о 17.00 ...
11 листопада 2017
Озерянська ікона Пресвятої Богородиці
12 листопада Свята Православна Церква вшановує Озерянську ікону Божої Матері. Озерянська ікона Пресвятої Богородиці вважається покровителькою Харкова і всієї Слобідської України.
9 листопада 2017
Роздуми про Таїнство покаяння: відео
В нашому храмі вже стало традицією проводити декілька разів на місяць духовні зустрічі, мета яких полягає в глибокому і різнобічному розгляді тих питань ,які найчастіше постають перед кожною віруючою людиною. Осіння серія зустрічей буде присвячена розгляду Таїнств Церкви. Тож кожен присутній зможе не тальки задати свої питання священикам, але й ...