16 вересня 2023
Найбільша заповідь в законі
Недільне Євангеліє розкриває нам головну заповідь Христову: «Люби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю, і всім своїм розумом, і свого ближнього, як самого себе. На цих двох заповідях увесь закон і пророки» (Лк. 10, 27; Мт. 22, 40). Але, для повного розуміння всієї повноти цього Євангелія, варто нам осунутися в повчальну силу Біблійної історії.
16 вересня 2023
День вшанування мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії
Вірою у Христа, Надією на Вічне життя і Любов’ю до Бога та ближнього стверджується людська душа. А народжуються ці чесноти через вищу мудрість – Софію. Треба бути готовим до жертви: іноді - до зречення егоїзму, іноді – до пролиття власної крові.
16 вересня 2023
Треба постійно дбати про свій спосіб життя (відео)
«Господь пророкує нам надзвичайні випробування, тому що люди, попри всі звістки, зосереджені на власних бажаннях і на своїй сваволі. Вони не рахуються з іншими та продовжують робити беззаконня. Нам треба постійно дбати про свій спосіб життя, щоб не засмутити Бога, який є Любов, Правда і Свобода», - о.Віктор Маринчак.
15 вересня 2023
Свята мучениця Людмила
16 вересня за новоюліанським календарем тепер свій День ангела святкують Людмили. Це ім'я означає «мила людям». Свята Людмила жила в кінці дев'ятого – на початку десятого століття. Вона була донькою Сербського князя, дружиною чешского правителя і загинула за віру в боротьби з язичниками. Людмила вийшла заміж за чеського князя Боривоя ...
15 вересня 2023
Єдина церква є духовною основою європейської України (відео)
«Ми завжди закликаємо співбратів до єдності, адже наше майбутнє в єдиній православній церкві України. Іншого шляху немає і вороття не буде. Єдина сильна церква є духовною основою сильної, демократичної, європейської України», - митрополит Епіфаній в Іоано-Богословському храмі закликав долучатись до ПЦУ.
15 вересня 2023
Митрополит Епіфаній: «Ми неодмінно переможемо» (відео і фото)
«Ми не маємо права програти. Наш священний обов’язок підносити повсякденні молитви за Україну, воїнів, державу. Ми боримось за цей великий дар свободи і на нас лежіть велика відповідальність перед майбутніми поколіннями», - митрополит Епіфаній звернувся до громади Іоано-Богословського храму ПЦУ.
14 вересня 2023
Не дамо розп’яти наші душі (відео)
«Без пожертви і розп’яття перемога над смертю та сатанинською владою неможлива. Нам зараз в цей тяжкий, трагічний і благословенний час надається повне й остаточне розуміння таких речей. Ми повинні нести свій хрест, але не дати розп’яти свої душі», - о.Віктор Маринчак.
14 вересня 2023
Видимий знак нашої віри
14 вересня не тільки Воздвиження Чесного Христа, а також ще й день упокоєння святителя Іоана Золотоустого. Саме його Літургію ми служимо в це свято, а також в більшості днів протягом року. Отці Церкви багато писали про знамення і символ нашої віри. Спробуємо й ми поміркувати над змістом Хреста Господнього.
14 вересня 2023
Зустрічаємо предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія (відео)
У п’ятницю 15 вересня 2023 року в Іоано-Богословському храмі міста Харкова митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній відслужить молебень за Україну. Зустрічаємо предстоятеля нашої церкви о 10.30.
13 вересня 2023
Свято Хрестовоздвиження
Православна церква України 14 вересня за новоюліанським календарем відзначає одне із двунадесятих свят - Воздвиження Чесного Хреста Господнього. Історики вважають, що насамперед дві події лягли в основу встановлення цього свята: знайдення в IV ст. Хреста, на якому розп’яли Ісуса, та повернення цього хреста з Персії до Єрусалиму у VII столітті.
13 вересня 2023
Гріх засудження
Звичка осуджувати ближніх дуже поширена у сучасному суспільстві. Важко знайти людину, яка б ні думкою, ні поглядом, ні словом не осуджувала навколишніх людей. У нас часто не проходить жодного дня, щоб ми когось не осудили. Осуджуємо ми і рідних, і знайомих, і сусідів, і батьків, іноді пастирів Церкви та всіх ...
13 вересня 2023
Бог втручається в наше життя (відео)
Свято Хрестовоздвиження, яке відтепер відзначається 14 вересня, вкотре дає привід замислитись над темою Хреста. І коли нас запитують, де є ваш Бог у найжахливіші миті війни, то ми все-таки відчуваємо, що Він розпинається разом з нами на Голгофі. Хрест – це передусім зброя перемоги, а тому Бог втручається в наше життя.