27 липня 2023
Рівноапостольний князь Володимир
Князь Володимир увійшов у історію нашого народу як князь-Святитель, який охрестив Україну-Русь і ввів її в християнську цивілізацію. За його труди на благо рідної землі народ ще за життя назвав його Великим князем, любив його як батька нації а після смерті ввів його до лику святих.
26 липня 2023
о.Віктор Маринчак: Віра – це надзвичайна сила (відео)
Люди які мають довгий і гіркий досвід життя знають, що бувають моменти, коли все проти тебе. Буття стає нестерпним, але віра є надзвичайною силою. Вона кличе тебе і ти забуваєш, що проти тебе весь світ, йдеш, всупереч всьому і Бог дає можливість витримати всі страждання. Про нашу духовну зброю у проповіді о.Віктора Маринчака.
25 липня 2023
Собор архангела Гавриїла
26 липня Церква присвячує цей день пам’яті архангела Гавриїла. Ім’я Гавриїл з давньоєврейської мови перекладається як «Божий Правитель». За християнськими традиціями архангел відкриває людям таємне знання Бога і він неодноразово згадується у Святому Письмі.
24 липня 2023
Ікона з дивною назвою
Ми вже згадували ікону «Троєручицю», яку Церква особливим чином вшановує кілька разів на рік. Але під час війни варто зробити акцент на її історії, яка власно й дала таку, здавалась би, дивну назву. Ікона «Троєручиця» займає поважне місце і в нашій церкві, бо кожен, хто хоч раз відвідав Іоано-Богословський храм ПЦУ не міг її не побачити.
24 липня 2023
Свята рівноапостольна княгиня Ольга
Як християнка вона продемонструвала себе не в тому, як керувала державою, позаяк вона не вводила християнство як державну релігію, а в тому, як вона виховала свого онука. Те виховання принесло плоди - онук княгині Ольга урешті докорінно змінив історію Київської Русі.
23 липня 2023
Ми виженемо ворога зі своєї землі (відео)
Під час війни, коли ворог ракетами обстрілює українські міста, нищить храми, вбиває дітей, руйнує інфраструктуру важливо почути голос досвідчених військових капеланів, які багато років служать Богу і людям. У неділю громада Іоано-Богословського храму ПЦУ мала таку чудову можливість. До нас в гості завітав о.Василий, якого парафіяни вітали оплесками.
22 липня 2023
Якщо в Україні залишаться структури “русского міра”, то це ще не перемога.
Духовний фронт — це не тільки молитва за ЗСУ, але й дієва допомога воїнам, пораненим, хлопцям та дівчатам, які контужені або переживають посттравматичний синдром. На жаль, маємо величезну кількість вдів, матерів, сестер загиблих бійців. Церква зараз може показати свою діяльність і багато допомогти громадянам.
22 липня 2023
Зцілення двох сліпих
Недільне Євангельське читання розповідає нам про два випадки зцілення Господом хворих людей. Одного разу це були два сліпці, а іншого - біснуватий, німий чоловік. Чому саме такі приклади показують нам євангелісти, коли хочуть розповісти про дива Спасителя?
22 липня 2023
Бог чекає від нас кроку назустріч (відео)
«Те, що стає об’єктом твоєї любові воно як раз і визначає твою сутність. І тому хтось може відкинути свій хрест та нарікати на Небо, а хтось з довірою несе його, вручивши Богові свою долю і життя близьких. Господь чекає від нас кроку на зустріч», - із суботньої проповіді о.Геннадія Рохманійка.
22 липня 2023
Жіноче служіння в церкві
Служіння жінок, в тій чи іншій формі, відоме ще з апостольських часів. Найбільш відома жіноча посаду якраз мала назву діяконис, функції яких полягали в догляді за порядком, повчання жінок, допомога їм і священнослужителю при прийнятті таїнства Хрещення, виконання доручень єпископа тощо. Про жіноче служіння читайте у нашому матеріалі.
22 липня 2023
Преподобний Антоній Печерський
23 липня віряни вшановують пам'ять Антонія Печерського. В дні правління святого рівноапостольного князя Володимира Господь явив Церкві Своїй світильника і монахам наставника – преподобного і богоносного отця Антонія Печерського. Преподобний Антоній народився в місті Любеч. Змалку пройнятий страхом Божим, він хотів стати монахом. Коли милосердний Господь заклав йому думки про ...
21 липня 2023
Не буаає маленької брехні
Здається, дуже зручно виправдати себе «маленькою» брехнею, «святою» неправдою чи злукавити задля «благої мети». Але немає різниці між «маленькою» і «великою» неправдою – бо природа брехні одна і «всяка неправда є грiх» (1 Ін. 5: 17).