3 серпня 2023
Про земні блага
Чи є злом багатство, влада, визнання, першість у чомусь? Ні. Саме собою це все є нейтральним, але може стати злом і гріхом, якщо цим зловживати, використовувати лише на власну вигоду, а не на користь інших, зрощувати на цьому ґрунті різні гріховні пристрасті.
2 серпня 2023
Хліб приношення
Хліб має велику цінність для кожної людини, а особливо для християн, адже він є символом духовної поживи, якої потребує людина. Під час Таїнства Святого Причастя хліб і вино силою та дією Святого Духа стають істинним Тілом й істинною Кров’ю Господа нашого Ісуса Христа.
2 серпня 2023
Пророк Ілля
Сьогодні, 2 липня, Церква згадує пам'ять святого пророка Іллі, який жив за 9 століть до земного народження Спасителя. На фото – фреска із зображенням цього старозавітного пророка, датована XI століттям і яка до наших днів збереглась у соборі Святої Софії Київської (нава вівтаря святого Петра). З Біблії ми дізнаємося про ...
1 серпня 2023
Преподобний мученик Афанасій Берестейський
У крижаному казематі та в кайданах він пробув понад рік. За ґратами Преподобний Афанасій написав молитвослів’я, яке постійно співав, щоб утамувати душевний біль: «Пошли спокій Церкві Своїй Христе Боже! Не знаю, чи може хто із нас терпіти далі! Дай нам допомогу у печалі, щоб ми повністю віддалися Вірі Святій, непорочній!». 2 серпня Церква відзначає знайдення мощей Преподобномученика Афанасія, ігумена Берестейського.
31 липня 2023
Парафіяльне життя (відео)
Попереду останній місяць літа та церковного року. Парафіяльне життя Іоано-Богословського храму ПЦУ входить в період підготовки до свят, яких традиційно у серпні багато. Наша церква розвивається, висвячуються нові капелани, без канікул працює недільна школа для дорослих, яка тепер матиме новий формат. Більш докладно про найближчі плани у нашому відео.
30 липня 2023
На відстані витягнутої руки (відео)
Ми завжди маємо можливість поділитись добрим словом, підтримкою, співчутливістю до ближнього. З власного досвіду нам відомо, що байдужість вбиває. Кожен може намножити доброту і любов у цьому світі. Про наше покликання зігріти тих, хто на відстані витягнутої руки у недільній проповіді о.Геннадія Рохманійка.
30 липня 2023
Cтав першим (фото)
«Я можу бути лише другим пілотом …». Навесні 1991 року ці слова я почула тоді від заступника голови Харківського Православного Братства УАПЦ Віктора Андрійовича Маринчака. Але у Бога були свої плани… Він став першим», - пропонуємо до вашої уваги спогади нашої парафіянки Ніни Немировської про настоятеля Іоано-Богословського храму. У неділю 30 липня виповнюється 32 роки його священицької хіротонії.
30 липня 2023
Звернення Помісного Собору ПЦУ до українського народу (відео)
Під час недільної Літургії в Іоано-Богословському храмі архієпископ Харківський і Слобожанський ПЦУ Митрофан зачитав послання Помісного Собору до українського народу.
29 липня 2023
Насичення народу п’ятьма хлібами
Чудесне розмноження Ісусом Христом п’яти хлібів і двох риб - це ще одне потвердження того, що Бог справді дбає про духовні і тілесні потреби людей, опікується ними. Коли апостоли запропонували Ісусові відпустити людей, щоб самі знайшли собі харчі, Спаситель не згодився з їх пропозицією і запропонував їм знайти поживу для людей. Цим Христос хотів сказати, що Йому не байдужа доля людини.
29 липня 2023
Щоденне випробування самого себе (відео)
Життя з Богом – це щоденне випробування самого себе. Як ми живемо, чим дихаємо, які наші вчинки, чи вдається триматися добра серед повсякденних турбот? о.Геннадій Рохманійко в суботній проповіді говорив про щоденний іспит, який ми складаємо перед Господом в час великих випробувань.
28 липня 2023
Другий шлюб
Шлюб – першооснова сім’ї. Шлюб – це священна обітниця між чоловіком і жінкою. У своєму посланні апостол Павло говорить: «Чоловіки, любіть своїх жінок, як і Христос полюбив Церкву й видав себе за неї» (Ефесян 5,25). А в іншому місці він нагадує нам, якою має бути справжня любов, кажучи: «Любов – довготерпелива, любов – лагідна» (1 Кор.13,4). Що таке шлюб? Чи дає Церква благословення на другий шлюб? Чи можливий третій шлюб? На ці питання спробуємо відповісти.
28 липня 2023
День Української Державності у Свято-Володимирському храмі (фото)
День Української Державності представники Харківської єпархії ПЦУ мали нагоду побувати в різних храмах. Частина людей відправилась в столицю, а група наших парафіян на чолі з о.Геннадієм Рохманійко відвідала Свято-Володимирській церкву, яка в день Хрещення України-Руси відзначає сьогодні храмове свято. Минулого року тут проходила лінія фронту і будівля зазнала руйнувань.