5 липня 2020
Попереду нові випробування - бережіть себе (відео)
Нам ще дуже багато треба зробити, тому бережіть себе - дотримуйтесь режиму карантину. Це важко в умовах спеки, але ситуація з коронавірусом погіршується. Нам слід зберегти себе, свої сили, здоров’я. Попереду нові випробування, але якщо ми з Богом, то хто проти нас?
4 липня 2020
Зцілення слуги сотника
Євангельське читання цієї неділі закликає нас вкотре подумати над власним духовним буттям і вкотре покликане утвердити нашу віру в божественність і спасенність євангельських подій.
4 липня 2020
о.Віктор Маринчак про внутрішню людину (відео)
Ніхто з нас не може сказати, що він фізично абсолютно здоровий, але головне - наші внутрішні проблеми. Стан внутрішньої людини, яка розгублюється та роздирається суперечностями і впадає від цього в жах, трепет, відчай. Що треба для того, аби повернути людині фізичну і духовну цілісність розповідає о.Віктор Маринчак. Допомогти храму ви ...
2 липня 2020
Вітаємо о.Геннадія Рохманійко з нагородою (фото)
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відзначив о.Геннадія Рохманійко церковною нагородою медаллю «Архистратига Михаїла». Предстоятель ПЦУ висловив подяку капеланам підрозділів Державної прикордонної служби України за служіння Церкві і Українському народові.
2 липня 2020
Наука стриманості (відео)
Триває Петрів піст і ми продовжуємо говіти. А говіти означає готуватися до причастя. Намагаємось стримуватись в усьому й у першу чергу в справах, емоціях, ставленні до людей. Це головний піст у нашій поведінці та способу життя. Попереду свята, тож готуємось їх гідно зустріти
1 липня 2020
Cвятитель Іоан Шанхайський і Сан-Франциський
У нас, християн Слобожанщини, є особливий покровитель, великий земляк, виходець зі славетного шляхетського роду Максимовичів - святитель Іоан, архиєпископ Шанхайський і Сан-Францизький. Святитель Іоан, як сказано в акафісті йому - останніх часів чудотворець, більшу частину життя провів поза Україною. Він духовно служив багатьом народам, але українська ментальність проявилася в його ...
30 червня 2020
Церква дає відповідь на головне питання (відео)
Як стати на інших шлях, який веде до світла, добра, любові? Церква дає відповідь на це питання можливістю покаяння. Те, що не здатна зробити людина - спроможний втілити в наше життя Бог. Те, що отруює, гнітить, душіть і розриває мою душу на шматки може бути припинено і відокремлене від мене. О.Віктор Маринчак ділиться своїм досвідом.
29 червня 2020
Ми сповідуємо інші цінності (відео)
Христос говорить: «Шукайте ж найперше Царства Божого і Правди Його, а все інше вам додасться». Врешті-решт перед нами завжди стає дилема: служити Богу чи мамоні. Чи не маємо ми перед собою людей, які сповідують тільки культ багатства, добробуту та всіх земних гараздів? Все інше для них нісенітниця та дурниці. Але Господь кличе нас до утвердження абсолютних цінностей.
28 червня 2020
о.Віктор Маринчак: "Маємо відрізнятись від язичників" (відео)
На відміну від язичництва християнство пропонує дещо більше, ніж земний добробут та насолода. Люди, що служать таким цінностям, як любов і милосердя, чистота і правда, свобода і чесність здобувають духовний стан, якому може позаздрити кожен з нас. Це стан єдності з Любов’ю та світлом, що прагне кожна людина, бо її душа з природи - християнка.
27 червня 2020
Третя неділя після П’ятидесятниці
У третю неділю після П’ятидесятниці Православна Церква згадує слова Христові про важливість Небесного Царства. Нагорна проповідь, Карл Генріх Блох На божественній літургії цього дня читається наступний євангельський уривок: “Світильником тіла є око. Отже, якщо око твоє буде чистим, то і все тіло твоє буде світлим; коли ж око твоє буде нечистим, то і все тіло твоє темним буде. Отже, якщо світло, що в тобі, є темрявою, то яка ж тоді темрява?
26 червня 2020
Зі злом не може бути компромісу (відео)
Біда тих обставин, в яких ми перебуваємо, полягає в тому, що ми непомітно сповзаємо в прірву. Коли мова йде про спасіння, то не може бути ніякого компромісу. Наша Церква бере меч, бо має мужність та міцний дух. Ми можемо це наслідувати заради нашого спасіння, а іншого шляху у нас немає.
25 червня 2020
"Все входить в задум Божий", - о.Віктор Маринчак (відео)
«Наші страждання, обставини, умови, в який ми перебуваємо, випробування, втрати, хвороби – все це входить в задум Божий. Тому вони не безглузді, а наповнені сенсом. Іноді ми переживаємо нестерпні муки і думаємо, що Бог нас покинув. Але насправді цього не може бути», - о.Віктор Маринчак.