19 серпня 2020
29 років тому відбулося перше Богослужіння в нашому храмі (фото)
Свято Преображення має для нашої парафії також й особливий історичний підтекст. Саме 19 серпня 1991 року відбулася перша служба в тоді ще півзруйнованому Івано-Богословському храмі. Про події тих днів, свій вибір та що запам’яталось в ті доленосні для України дні згадує настоятель нашої церкви о.Віктор Маринчак.
18 серпня 2020
 Преображення Господнє
19 серпня Церква відзначає велике двунадесяте свято - Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. Що є Фаворське світло і як нам до цього ставитись? Спробуємо разом розібратися. Ну, й, звичайно, не забуваємо про дари природи, які освячуються в нашому храмі в цей день.
17 серпня 2020
Рідне свято для нашої громади (відео)
Для нашої громади Свято Преображення Господнього є особливим днем. 19 серпня 1991 року відбулось перше Богослужіння в Іоано-Богословському храмі після десятиліть руйнації церкви, яка за радянські часи була перетворена у склад. Тож, запрошуємо на святкову Літургію, після якої відбудеться освячення плодів.
16 серпня 2020
Якою має бути віра (відео)
«Перед нами стоять великі завдання. Попереду колосальні труднощі та перешкоди, і перед цими викликами ми повинні бути здатними не тільки встояти, але й здолати все. Віра як раз і дана людині, щоб у визначальний момент насмілитись та не відступити», - о.Віктор Маринчак.
15 серпня 2020
"Господь чекає нашого навернення", - о.Геннадій Рохманійко
«Господь не відкидає наших звичайних, буденних турбот і обов’язків. Ми маємо їх, як батьки, діти, громадяни, члени церкви, спільноти. Бог не нехтує цими обов’язками. Тому Христос сплачує податок на утримання храму, але Він чекає від нас не тільки виконання закону», - о.Геннадій Рохманійко.
15 серпня 2020
Зцілення біснуватого отрока
У сьогоднішньому Євангелії ми знову бачимо відчайдушну людську потребу і нездатність Христових учнів зцілити людину. Нещодавно ми читали в Євангелії про те, що вони відчували, коли могли нагодувати народ, який оточував Христа; і запитали Його: "чому?" Чому вони так безсилі? Чому вони не можуть допомогти тим, хто з такою надією до них приходять?
14 серпня 2020
Принесемо малу жертву (відео)
Щоб єднатися з Богом ми можемо вже сьогодні приносити малу жертву – двотижневий піст, який триватиме до 28 серпня. Це наш спосіб зробити перший крок під тягарем хреста. Але ярмо те легке та натхнене, бо ми перебуваємо у Божий любові.
14 серпня 2020
«Хрест – це осердя цінностей», - о.Віктор Маринчак (відео)
«Рано чи пізно до нас приходить усвідомлення радості несіння Хреста. Через неї ми можемо когось захистити, врятувати, дати надію. Хрест – це осердя вищих цінностей, серед яких найперша – Любов», - із проповіді о.Віктора Маринчака.
14 серпня 2020
Успенський піст
14 серпня для православних християн розпочинається Успенський піст, який передує святу Успіння Пресвятої Богородиці. У цій публікації ми розповімо про те, як було започатковано Успенський піст, як харчуватися та проводити ці два тижні. Успенський піст настає майже через місяць після Петрового посту. Він відбувається перед великими святами Преображення Господнього та ...
13 серпня 2020
Важливий день 14 серпня
Православна Церква 14 серпня відзначає одразу декілька важливих подій. Дійсно, стільки важливого «вмістилося» в цей день: і згадка Винесення Чесних древ Животворчого Хреста Господня, і свято Всемилостивого Спаса та Пресвятої Богородиці, і пам`ять семи мучеників Маккавеєвих, і початок Успенського Посту.
12 серпня 2020
Апостол Країни світанку
«Серед кольорів найкращий — фіолетовий, серед запахів — пахощі сливи, серед квітів — вишня, серед людей — самурай», — так наспівував веселий погонич під час подорожі в горах глухої провінції Японії. Він розповідав про життя та побут японських селян — як збирають лак із лакового дерева, як полюють та вирощують рис... Його супутник у подробицях розпитував про все, що траплялося на шляху, а ввечері записав до свого щоденника японською та російською мовою слова цієї пісні. Це була дуже незвичайна лю
11 серпня 2020
Гріх пияцтва і як його подолати
Кожну п’ятницю в нашому храмі служиться молебень з акафістом великомученику Воніфатію. Серед парафіян його називають «проти пияцтва». Цей гріх, на жаль, дуже розповсюджений в нашій країні, але Церква знає як протистояти цієї спокусі. Можливо, приведена підборка матеріалів на тему пияцтва допоможе вашим знайомим та близьким подолати прикру залежність.