26 вересня 2018
Парафіяльне життя (відео)
Почався новий церковний рік. Восени на нас чекає чимало святкових служб. Одна з них вже у четвер, 27 вересня, в день Воздвиження Чесного Хреста Господнього. Напередодні маємо урочисту святкову Всенічну, яка розкриває всю красу і змістовність православного Богослужіння. Про служби на цьому тижні розповідає о.Віктор Маринчак.
25 вересня 2018
Як жити з самим собою?
Роздуми митрополита Антонія Сурозькогов пошуках відповіді на питання, яке ставить перед собою кожна людина "як жити з самим собою" : Ми - як пошкоджені ікони, але все ж таки ікони; ми все одно є цінними для Бога, ми все одно для Нього маємо велике значення, і в співробітництві з Ним, ми можемо щось зробити заради цієї краси.
24 вересня 2018
Преподобний Силуан Афонський
24 вересня Православна Церква вшановує пам"ять прп. Силуана Афонського. «Молитися за людей — це кров проливати», — говорив преподобний. І він жив стражданнями усього світу, забуваючи самого себе, і не було кінця його молитві, яка закликала всі народи Землі пізнати Господа Духом Святим. На глибоке переконання старця, якби це відбулося ...
23 вересня 2018
Недільна проповідь настоятеля (відео)
«До дому Церкви належать ті, хто вже дізнався про гріх і Божу любов, про покаяння і покуту. З них більше питають, але вони для Господа найближчі, бо вже стукають до Нього не про щось корисне і практичне, а про найголовніше - прощення», - із недільної проповіді о.Віктора Маринчака.
22 вересня 2018
Зцілення дочки хананеянки
Святі отці порівнюють хананеянку з сучасною людиною, а її дочку з почуттям. Людина є нещаслива і відповідно почувається нещасною. От саме відчуття себе нещасливим це і є прообразне значення дочки хананеянки, що хворіє і тяжко мучиться! Людина, яка вважає за скарб не духовні цінності, а складає собі багатства на цій землі - насправді живе язичницьким життям.
21 вересня 2018
Богоотці Іоаким та Анна
Наступного дня після свята Різдва Богородиці Православна Церква вшановує пам"ять батьків Діви Марії - святих праведних Богоотців Іоакима та Анни. Шанобливе ставлення до цього подружжя, яке навіки стало символом беззаперечної довіри Богові та незрадливої любові, ми бачимо і в тому, що на кожній службі Божій, під час відпусту ми згадуємо ...
20 вересня 2018
Храм потребує допомоги
Громада Івано-Богословського храму розпочинає великі роботи по завершенню відновлення нашої церкви. Одна з найнагальніших проблем - це перекрити дах, а це: півтори тони міді, багато кубів дерева. Маємо необхідність ставити металеві двері. Всі ці роботи дадуть можливість в наступному році відкрити основну частину храму. Але зрозуміло, що вони потребують чималих ...
20 вересня 2018
21 вересня - Різдво Пресвятої Богородиці
Пречиста Діва Марія народилось у той час, коли, здавалося, сповнений гріха та неправди світ сам себе знищить. І якщо в допотопні часи Бог, щоб врятувати землю, змушений був на землю послати потоп, то тепер, після подарованої веселки, світу потрібен був уже не символічний, але реальний Спаситель. Пресвята Діва повинна була стати посередницею між людством та Богом.
20 вересня 2018
Готуємось до свята (відео)
Один із преділов нашого храму привчений Різдву Пресвятої Богородиці. Саме в день цього свята, 21 вересня 1991 року, в нашій церкві відбулась перша, після десятиліть руїни, Літургія. Тому для громади Івано-Богословського храму двунадесяте свято у цю п’ятницю є особливою, урочистою подією. Про розклад служб на тижні розповідає о.Віктор Маринчак.
18 вересня 2018
У суботу фільм за участю о.Віктора
У суботу, 22 вересня, о 18.30 в Харківській обласній філармонії відбудеться незвичайне дійсно за участю о.Віктора Маринчака. Вперше на сцені буде об’єднані музика, кіно і театр. Причому вхід на захід вільний. На глядачів чекає прем’єра фільму студії Док.Кіно.Трансформація» за однойменним романом А.Камю «Сторонній», гра акторів «Театру на Жуках» та виступ симфонічного оркестру харківської філармонії.
18 вересня 2018
Михайлове чудо
19 вересня православна Церква згадує Чудо архистратига Михаїла в Хонах. В народі це свято часто називають «Михайловим чудом». За переданнями великий князь Київський Всеволод заснував свій отчий Видубицький монастир саме на честь цього чуда архистратига Михаїла.
17 вересня 2018
Про справедливість і милосердя (відео)
Ми з вами сподіваємось, що на порозі Царства Божого буде не справедливість, а милосердя. Але незважаючи на це треба жити так, начебто тебе чекає суд тільки справедливий. Тому ти повинен використати все, що надано тобі в усій повноті, не залишивши собі про запас нічого. Все повинно піти на справу любові, добра і правди