24 липня 2017
Випробування нашої віри (відеопроповідь)
Господь попускає страждання не для загибелі, а для того, щоб збудити наші серця, душі, прагнення Бога. Він випробує наші сили, віру, волю, і хто буде вірним до кінця – той спасеться.
24 липня 2017
Рівноапостольна княгиня Ольга
Коли дивишся на образ святої рівноапостольної княгині Ольги, чия пам'ять вшановується 24 липня, то бачиш перед собою не тільки мудрого державного правителя, а бачиш бабусю, яка виховала свого видатного онука - майбутнього Хрестителя Русі святого рівноапостольного князя Володимира. Можливо, саме з такої точки зору і треба дивитися на святу. Адже ...
23 липня 2017
Парафіяльне життя (відео)
Делегація Івано-Богословського храму на чолі з о.Геннадієм вирушає до Києва на урочисті заходи по святкуванню чергової річниці Дня Хрещення Русі-України. Наші парафіяни візьмуть участь в Літургії у Св.Володимирівському храмі та Хресній ході, що відбудеться 28 липня центром української столиці.
22 липня 2017
Неділя 7-ма після П’ятидесятниці
У цю неділю на Літургії читається Євангеліє від Матвія (Мф: IX:27-35), де йдеться про те, як Господь зцілив двох сліпих. Віра не залежить від гостроти зору, бо приходить із глибини серця. Навіть, якщо очі ослабнуть і перестануть бачити зовсім, вона подолає слабий зір та неміч тілесну, бо Господь ніколи не полишить тих, хто вірує.
21 липня 2017
Як часто причащатися?
Найсокровенніше чудо, що здійснюється у Православній Церкві - це Причастя Святих Христових Таїн, у якому ми у вигляді хліба й вина приймаємо дійсне Тіло і Кров Господа нашого Ісуса Христа. Але питання, як часто слід причащатися нерідко виникає у парафіян- тому спробуємо дати на нього відповідь.
20 липня 2017
Як читати Євангеліє?
Протягом всього свого життя кожен християнин майже щодня звертається до сторінок Євангелія. Бо якщо пересічна людина бачить в цих сторінках перелік подій з життя Спасителя, то для кожної віруючої людини – це слова, які промовляє до неї Сам Христос. Як читати Євангеліє ? Прислухаємось до порад людини, коли ще в дитинстві, прочитавши рядки з Євангелія від Марка, на все життя відчула – Христос поруч.
19 липня 2017
Всеукраїнська хода до Дня Хрещення Русі-України: анонс (відео)
Нагадуємо, що триває підготовка до щорічної поїздки в Київ, де делегація від нашої парафії візьме участь в святкових заходах до Дня Хрещення Русі-України. Часу залишилось обмаль, бо святкові богослужіння та традиційна Всеукраїнська хресна хода вулицями Київа пройдуть 27-28 липня. Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до цієї акції. З усіх питань щодо організації поїздки та участі в ній просимо звертатися до отця Геннадія Рохманійка або пані Ніни Лук”яненко.
18 липня 2017
Два Андрія
17 липня Православна Церква вшановує пам"ять преподобного Андрія Рубльова. Він жив в важкий для Русі час: руйнуючі набіги завойовників, князівські міжусобні війни, біль, страх, голод, хвороби. Але саме в цей час Андрій Рубльов пише ікони, які для багатьох поколінь стануть світлосяйними Образами віри і надії.
16 липня 2017
 «Дерзай!» - о.Віктор Маринчак (відео)
До нас недосконалих і віддалених від Нього зверненні ці слова: «Дерзай! Насмілюйся! Наближайся!». Господь всіх жадає рятувати – тільки зроби свій маленький крок. А якщо сам не зможеш, то можуть знайтись друзі, що принесуть тебе до Бога, але ти не зупиняйся - дерзай!
15 липня 2017
Зцілення розслабленого у Капернаумі
Серед базових цінностей людини, звичайно, слід назвати її здоров’я та життя. Тому, зовсім не дивно, що в Святому Писанні ми так часто зустрічаємо приклади того, як Господь зцілював та, навіть, воскрешав людей. Але для чого це нам показано? Недільне Євангеліє дає нам на це відповідь.
14 липня 2017
Святі безсрібники Косьма і Даміан
Сьогодні, 14 липня, Церква вшановує пам'ять святих безсрібників Косьми і Даміана. Під час недільної проповіді настоятель нашого храму о. Віктор Маринчак докладно розповідав про святих лікарів. Втім, для повноти розуміння цих постатей ми спробуємо додати декілька фактів з їхнього життя, яке стало жертовним служінням на славу Божу і допомогу людям. ...
13 липня 2017
Хто важливіший в Церкві?
Отець Георгій Чистяков: Христос не там, де запалюють свічки, Христос там, де люди намагаються бути ближчими один до одного, один одному допомагати, один на одного спиратися.