27 вересня 2020
Як нам зберегти надію (відео)
Авіакатастрофа під Чугуєвом, де загинуло 26 чоловік, страшенно вразила українців. У нашому храмі в неділю ми служили панахиду по хлопцям, згадуючи кожного поіменно. о.Віктор Маринчак розповів, як зберегти надію і продовжувати шлях до нашої свободи.
27 вересня 2020
Формула перебування у світі (відео)
«Хрест – це те, що воскрешає та зцілює. Він є джерелом нашого життя. Без нього не може бути спасіння і осмислення жертви, яка приноситься. Син Божий на хресті розкриває обійми всьому людству. Ми повинні воскресати разом з Ним і це є формулою нашого перебування у світі», - о.Віктор Маринчак.
27 вересня 2020
Воздвиження Хреста Господнього
Православна церква 27 вересня відзначає одне із двунадесятих свят - Воздвиження Чесного Хреста Господнього. Історики вважають, що насамперед дві події лягли в основу встановлення цього свята: знайдення в IV ст. Хреста, на якому розп’яли Ісуса, та повернення цього хреста з Персії до Єрусалиму у VII столітті.
26 вересня 2020
Не можна врятувати світ не будучи розіп’ятим (відео)
Ми напередодні свята Воздвиження чесного і животворчого Хреста Господнього, яке відзначається у неділю, 27 вересня. Диво нашої віри полягає у тому, що саме через хрест приходить радість і спасіння світові. Чому надзвичайно важливі свята, присвячені хрестові, - розповідає о.Віктор Маринчак.
26 вересня 2020
Молимося за спокій душ загиблих під Чугуєвом
Серце крається від повідомлення про авіакатастрофу під Чугуєвом. Висловлюю сердечні співчуття батькам, які вмить втратили своїх дітей, рідним та близьким, студентам-однокурсникам та викладачам. Нехай Господь підтримає вас та дасть твердості духу пережити біль втрати.
23 вересня 2020
«Треба навертатися до того, як стане запізно»,- о.Віктор Маринчак (відео)
На жаль, ми все ще продовжуємо бути пошкодженими і несемо тягар перворідного гріха. Як фарисеї та книжники не можемо прийняти нашого Господа, що народжений Отцем перш Творіння світу і посланий заради нашого спасіння. На словах ми це приймаємо, але якби приймали всім серцем та всією істотою, то мало би змінитися наше життя.
22 вересня 2020
Нова ікона у нашому храмі (відео)
Десятки років у сільській родині зберігалася ікона, поки не померла стара бабця. Потім образ привезли до Харкова, відреставрували та тривалий час образ Спасителя висів вдома на почесному місці. Але, в якісь момент жертводавці Галина та Володимир відчули потребу принести ікону в церкву. Тепер вона буде висіти у нашому храмі.
22 вересня 2020
Богоотці Іоаким та Анна
Наступного дня після свята Різдва Богородиці Православна Церква вшановує пам"ять батьків Діви Марії - святих праведних Богоотців Іоакима та Анни. Шанобливе ставлення до цього подружжя, яке навіки стало символом беззаперечної довіри Богові та незрадливої любові, ми бачимо і в тому, що на кожній службі Божій, під час відпусту ми згадуємо ...
21 вересня 2020
Початок нашого спасіння (відео)
У Промислі Божому все майбутнє людство. Він знайшов ту, яка може бути за своїми достоїнствами вищою за Херувимів та незрівнянно славнішою за Серафимів. Він знайшов тих, хто може народити і виховати Богородицю. Це незбагненно, але наша віра це сприймає. Тому ми звертаємось до Неї, як до заступниці.
21 вересня 2020
Різдво Пресвятої Богородиці
Різдво Пресвятої Богородиці - одне з 12 найбільших свят року, яке православна Церква вшановує 21 вересня. Для нашого храму це особливий день, бо лівий приділ Івано-Богословської церкви був присвячений саме Різдву Пресвятої Богородиці, а 29 років тому служилася перша Літургія.
20 вересня 2020
Віра тримається на таємниці (відео)
Бог приходить у світ, щоб скасувати всесвітню катастрофу. Віра тримається на таємниці. Якщо я можу щось неспростовно довести доказами чи експериментами, то тут немає предмету віри. Натомість в те, що є для нас неосяжним, в те і треба вірити. Бог прийшов для нашого спасіння. Для нашого раціонального розуму це є неосяжним.
19 вересня 2020
Найбільша заповідь
Цієї неділі ми будемо говорити про Любов. Всі знаємо, що означає відкрити своє серце людині – і бути відкинутим: ти мені не потрібний; може, ти і любиш мене,– що мені до того?! Я хочу бути вільним, я хочу бути самим собою, для чого мені твоя любов...