Будьте як діти

01 червня 2023
Душа дитини, дитячий погляд на світ – крихкий та ніжний, який легко вразити. Їм однаково загрожують людська жорстокість, внутрішні сімейні конфлікти та життєві спокуси. У наших силах уберегти цей вогник від життєвих буревіїв.

1 червня відзначається День захисту дітей, коли весь світ говорить про важливість збереження дитинства, а також про небезпеки, які йому загрожують. Ми, дорослі, з Божою допомогою маємо захистити наших дітей, щоби їхні серця не озлобилися, а душі залишилися чистими.



Традиційно саме ми є прикладом для дітей. Вони зростають, орієнтуючись на нас і наші цінності, формують свої особистості, зважаючи на наші слова та вчинки. Ми – дорослі, маємо авторитет у їхніх очах. Виростаючи, вони вчаться у нас, як це – бути людиною.

І це двосторонній процес: за настановою Спасителя саме діти є взірцем для нас. «Істинно кажу вам: хто не прийме Царства Божого, як дитина, той не ввійде в нього» (Мк. 10: 15). Дитяча щирість, невинність та відвертість відкривають шлях до Царства Божого. Споглядаючи на них, ми вчимося любові, чистоти помислів та радості.
«Дозволяйте дітям приходити до Мене і не забороняйте їм, бо таких є Царство Боже» (Мк. 10: 14), – навчає Спаситель. Тож приводьте дітей до Господа, наставляйте у Божому слові, захищайте від зла, вчіть опиратися спокусам та гріху, і вчіться в них самі.



В День захисту дітей повнота нашої Церкви підносить сердечні молитви за всіх дітей України. Кожен і кожна, де б вони не були – нехай будуть в безпеці. Нехай Господь їх захищає і благословляє на мирне, спокійне і щасливе майбутнє!

Українські діти – це скарб сьогодення і майбутнє українського народу. Вони ті, хто переповідатимуть нашим нащадкам і усьому світові нашу сучасну історію, свідками якої вони були. Вони ті, хто пожинатиме плоди тих дій, які ми чинимо сьогодні. А тому ми просто зобов’язані перемогти ворога, аби українські діти мали майбутнє. Сьогодні українці захищають не лише Батьківщину, рідну землю, близьких людей, вони виборюють також право своїм дітям мати власне майбутнє.

Молімося про милість Господню для дітей:
Господи Ісусе Христе, Сину Божий, нехай зійде милість Твоя на дітей (імена) і всіх дітей, які опіки Твоєї потребують. Збережи їх силою Твоєю, захисти їх від усякої лукавої думки, віджени від них ворога і супротивника, відкрий їхні вуха й очі пізнати Тебе та розуміти заповіді Твої, даруй радість і смирення серцям їхнім. Амінь/



Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк

4149 6293 1322 1459

4149 4390 0091 7074


або
5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА