Записки онлайн на Літургію (відео)

02 вересня 2022
Закінчилось літо, минули серпневі свята і в умовах дистанційного навчання, під постійними обстрілами Харкова, розпочалися будні нового учбового року. Навіть молебень перед початком навчання ми вперше служили без жодної дитини в храмі. Війна багато чого змінила в нашому житті, але лишаються речі, які непідвладні часу та людському розумінню.

У суботу і неділю ми продовжуємо служити Літургію, молитися за спочилих на панахиді, священики звершують треби, а сам храм в умовах воєнного стану став не тільки духовною фортецею, але й волонтерським центром, що всіляко опікується нужденними. 



У цю неділю в церкві читатиметься історія про багатого юнака,  який звернувся до Христа з питанням: «Учителю Добрий, що маю зробити я доброго, щоб мати життя вічне?» Євангеліє дає однозначну відповідь про скарб на Небі, тим самим змушуючи кожного з нас замислитись над життєвими пріоритетами. Війна показала, наскільки другорядними стають матеріальні речі, коли йдеться про головне. Ніщо не повинно зв’язувати нас. Лише Любов тримає цей світ, ніколи не перестає і все зносить. Тому в храмі Апостола Любові ми продовжуємо молитися за наших близьких і на найближчі служби в суботу та неділю приймаємо ЗАПИСКИ ОНЛАЙН. Імена за здоров’я і спокій, як завжди, залишаємо в коментарях під відповідним постом у Фейсбуці на сторінці нашого храму https://www.facebook.com/BogoslovKharkov (Храм Святого Іоана Богослова міста Харкова). Одразу по закінченню Літургії служимо панахиду.



Історія про багатого юнака закінчується запитанням апостолів до Ісуса: «Так хто ж може спастися» (Мф. 19: 25), на що Господь відповів: «Неможливе людям, можливо Богові». Ми перебуваємо в реаліях, коли саме життя є дивом. Тож, сподіваючись на чудо, не перестаємо неустанно діяти та допомагати історії чим можемо. Будемо і надалі молитися за Україну, наших воїнів та всіх, хто наближає довгоочікувану Перемогу. Слава Ісусу Христу! Слава ЗСУ!

Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.
 
Приватбанк
 4149 6293 1322 1459
 
4149 4390 0091 7074

або

5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА