Зустріч з о.Віктором Маринчаком. «Злочин і кара» російської ідеї (анонс)

20 грудня 2022
У четвер 22 грудня 2022 року, о 17.00, запрошуємо всіх в  «Kharkiv Media Hub», (що в «Єрмілов-центрі») на інтелектуальний диспут під назвою «Злочин і кара» російської ідеї».



 За відправну точку ми взяли роман Федора Достоєвського «Преступление и наказание». Передчуття загибелі, безумна надія і очікування чуда – головні мотиви, які проходять крізь весь твір відомий нам ще зі шкільної програми. Але що лишається за лаштунками творчості таких російських письменників як Достоєвський, Толстой, Пушкін? Чому навчає література і яким чином імперські ідеї, закладені на сторінках книг, можуть вибухнути в реальному житті? Поговорити про те, наскільки в умовах війни російська культура є небезпечним інструментом ворожої пропаганди, в кіноклуб «Нова Україна» запрошено настоятеля Іоано-Богословського храму ПЦУ священика і філолога о.Віктора Маринчака.

На початку зустрічі відбудеться показ фільму «Випробування Раскольнікова» із циклу програм «Метанойя», де ми спробуємо зрозуміти внутрішню мотивацію вчинків героїв, проаналізуємо небезпеку злочину заради ідеї, дізнаємось за рахунок чого можна вибратись із пекла. Нагадаємо, що минулого разу йшлося про «Булгакова, російську культуру і відповідальність» https://www.youtube.com/watch?v=zfx8TKsBU7c.



Фактично нова зустріч є продовженням дискусії на актуальну тематику. Але цього разу ми зробимо акцент на творах Достоєвського, міфах про загадковість руської душі та образах, які сформулювались в літературі країни-агресора, що виховала суспільство моральних збоченців.
Модерує зустріч журналіст Володимир Чистилін.
 


 Про гріх, який долається воскресінням душі та «злочин і кару» російської ідеї  у четвер 22 грудня 2022 року, о 17.00, в самому центрі Харкова. Приходьте – буде цікаво! Вхід вільний.

Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк

4149 6293 1322 1459

4149 4390 0091 7074


або
5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА