Знайти ґрунт під ногами, щоб рухатись далі (відео).

03 лютого 2023
Ми покликані до життя, але війна все гостріше ставить питання осмислення смерті. У найближчі дні, коли Церква говоритиме про покаяння і починає готувати нас до Великого посту, самий час спробувати відповісти на виклики буття. Тим паче, що кількість поранених душ стає дедалі більше, а ліміт на відчай у нас давно вже вичерпано.

Кожна смерть воїнів-захисників є спосіб уподібнитись Христу, який жертовно іде на розп’яття. Вона є протистояння силам зла, а тому може бути сповнена глибокого змісту. Це не зменшує нестерпний біль, але надає сили знайти ґрунт під ногами, щоб рухатись вперед.



«Нам треба йти далі і продовжувати те, за що зараз віддається життя на фронті. Ми завинили перед тими, хто пішов з цього світу. Так завжди буває: кожен, хто залишається жити відчуває себе винним, але треба пам’ятати, що кожному з нас прийдеться приймати свої страждання і смерть»? - констатує о.Віктор Маринчак.
Молитви за живих і померлих – невід’ємна частина існування Церкви, хоч, як відомо, «у Бога всі живі» (Лк. 20: 38).

Ми,же в Іоано-Богословському храмі ПЦУ, на служби суботи і неділі 4-5 лютого 2023 року продовжуємо приймати ЗАПИСКИ ОНЛАЙН. Імена тих, за кого слід помолитися залишайте в коментарях під відповідним постом на Фейсбук сторінці храму .https://www.facebook.com/BogoslovKharkov/. Після Літургії служимо панахиду, а одразу після неї Утреню предпостовим чином. Найближча неділя про митаря і фарисея, тому лунатиме пісноспів "Покаяння двері відкрий мені...". Нагадуємо, що під час війни Літургія у нас починається о 10 ранку.



Під час війни ми неодмінно молимось за українських воїнів, вимушених переселенців, полонених, поранених та всіх, хто опинився у скрутному становищі. Просимо парафіян також посилити свої молитви за тих, хто зараз перебуває на передовій. Наближаємо разом Перемогу. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!



Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк
 4149 6293 1322 1459

4149 4390 0091 7074


або
5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА