Треба стати співробітниками Божими (відео)

17 березня 2023
Несення хреста неможливе без втрат і жертовності, бо одне із завдань християнина  долати смерть. Силою своєї Любові та дієвої Віри ми покликані чинити опір злу. Причому не просто гідно йому протистояти, а перемагати силою життя.

Війна дає багатьом трагічний, але дорогоцінний досвід переосмислення цінностей. Хресна дорога до Великодня у найближчі дні проходить через другу поминальну суботу Великого Посту, за якою слідує Хрестопоклонна неділя. У цей час Церква нагадує нам про потужну зброю, що має її кожний християнин у боротьбі з ворогами.  
 


Господь кличе нас здобути волю, мужність, силу духу. Власними зусиллями і допомогою Всевишнього треба стати співробітниками Божими. На заклик Спасителя: «Хто не бере свого хреста і не йде слідом за Мною, той недостойний Мене», ми мусимо давати щоденну відповідь. Молитва за найдорожчих людей, спочилих батьків, вбитих воїнів, дітей, що перебувають на чужині, є теж нашою зброєю проти ворога. Тому на поминальну службу в суботу 18 березня та Хрестопоклонну неділю ми приймаємо ЗАПИСКИ ОНЛАЙН. Імена живих і померлих пишіть в коментарях під відповідним постом на Фейсбук сторінці Іоано-Богословського храму https://www.facebook.com/BogoslovKharkov/. Після Літургії служимо панахиду.
Початок Богослужінь 18-19 березня 2023 року о 10 ранку.



Ті, хто вже покинув цей світ, будували й надихали, мріяли про свободу та щастя, любов і творчість. Вони залишили нам як спадок наказ жити. Не дати полонити себе смертю є однією з передумов Перемоги. Згадуємо спочилих, виконуємо їх заповіти, допомагаємо ЗСУ, молимось за Україну!



Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк
 4149 6293 1322 1459

4149 4390 0091 7074


або
5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА