Остання поминальна субота Великого посту (відео)

24 березня 2023
 У ніч проти неділі ми переведемо стрілки годинника на годину вперед і почнемо жити за літнім часом. Запах весни вже відчувається в усіх проявах буття й підсвідомо асоціюється з пробудженням всього навкруги. Нам довелось побачити, як прискорюється історія, ритм життя, швидкість руху, інформаційні технології, але деякі речі неможливо ні зупинити, ні пришвидшити. Варто їх лише прийняти та гідно на них відповісти.

Перед початком сходження на Ліствицю, що прямує до Воскресіння, Церква встановлює окремі дні, де згадуються всі спочилі. Попереду остання поминальна субота Великого Посту. Час згадати померлих, вбитих, закатованих, знищених голодоморами і ракетними обстрілами, загиблих від нещасних випадків та на полі бою. Наші цвинтарі за минулий рік відчули весь жах війни, але ніколи на кладовищах стільки разів не лунав Гімн України і не салютували на честь Героїв.



Ніхто не може нас зберегти від тяжкої долі і випробувань, але ми можемо взяти свій хрест та піти за Спасителем. З вірою, надією та молитвою за ближніх входимо ми в другу частину Чотиридесятниці. На служби в поминальну суботу 25 березня і найближчу неділю Іоанна Ліствичника приймаємо ЗАПИСКИ ОНЛАЙН. Імена живих та померлих, як завжди, пишіть в коментарях під відповідним постом на Фейсбук сторінці нашого храму https://www.facebook.com/BogoslovKharkov.
По закінченні Літургії – панахида, де також читаються подані записки.



У дні поминання ми, як ніколи, засвідчуємо свою віру в те, що «у Бога всі живі» (Лк. 20: 38). Це молитва любові і єдності, а не страху чи відчаю перед лицем смерті. Вона вже не має влади над нами, бо своїм Воскресінням Христос подолав її. Наше завдання також перемагати ворогів на всіх фронтах. Заради свободи, правди та життя майбутнього віку. І нехай допоможе нам в цьому Господь. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!
 


Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.
 
Приватбанк
 4149 6293 1322 1459
 
4149 4390 0091 7074

або

5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА