Про війну у книзі "Досвід навернення"

28 березня 2022
У книзі «Досвід навернення» про о.Віктора Маринчака багато приділяється уваги темі війни. Є в ній чимало роздумів про вбивство ворогів, поради як долати страх, відповіді на питання чи все можна прощати негідникам? Два роки тому, коли були записані ці духовні бесіди з настоятелем, дехто дивувався окремим висловам, вважаючи їх фантастичними. Сьогодні все прочитується по-новому.

Ось лише один із фрагментів книги «Досвід навернення» (2020 р.), яку ми радимо перечитати під час війни.



- Через скільки років Україна стане європейською? Коли зі своїми правами, законами ми відірвемося від імперії і своєї «хати скраю»?

       - Через короткий час становище в цих питаннях набуде такої гостроти, що, можливо, хтось застосує серйозну зброю проти України, скажімо, літаки. Тоді це призведе до перевороту свідомості тих людей, в яких «моя хата скраю»
в тому слабшому розумінні. І до більшості дійде: от вороги, от друзі і наша справедлива справа чи боротьба, і от хата наша скраю. Ухилитися буде вже неможливо. Обов’язково щось станеться, нікуди ми від цього не дінемося. Бо пробудження широких верств населення без
різкого і дуже драматичного конфлікту ніколи не буває. Свідомість дуже багатьох ще спить і поки ніяк не може прокинутися. Якщо буде загострення - настане етап повного розуміння. Тоді будуть необхідні миттєві радикальні
зрушення».

Книгу «Досвід навернення» можна придбати в Іоано-Богословському храмі ПЦУ м.Харкова, а також замовити через «Нову пошту». Всі кошти від реалізації видання йдуть на відновлення храму, який у ці дні всіляко підтримує українське військо.

«Трагедія війни, яка, безумовно, не обмежується зоною бойових дій, вчить, що християнство - це релігія мужності і боротьби. І воно вимагає скрізь бути борцем та чоловіком», - із книга «Досвід навернення» Метанойя о.Віктора Маринчака.



Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк
 4149 6293 1322 1459

4149 4390 0091 7074


або
5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА