Записки онлайн на свято

10 липня 2022
У вівторок, 12 липня, Церква відзначає одне з найулюбленіших свят літа - день славних і всехвальних першоверховних апостолів Петра і Павла.

Вони обидва доклали чимало зусиль для проповіді Христової віри й вже одразу після їх страти почали вшановуватися як на Заході, так і на Сході Римської імперії. Місце їх поховання було священним для перших християн, а на початку IV столітті на честь святих почали будувати храми. В Україні зі святом Петра і Павла пов’язано багато традицій та звичаїв, адже завершувався Апостольський піст. У давнину цей день був календарною межею року, тому після 12 липня зазвичай починалися жнива. До них наші пращури готувалися як до великого свята: білили хати, прибирали в будинках, прикрашали стіни рушниками.


Святкуючи пам’ять першоверховних апостолів, Церква прославляє духовну твердість апостола Петра і розум святого Павла. В Іоано-Богословському храмі ми також маємо 12 липня Літургію (початок о 10 годині) і на святкову службу приймаємо ЗАПИСКИ ОНЛАЙН. Імена рідних та близьких, як завжди, залишаємо в коментарях на Фейсбук сторінці храму https://www.facebook.com/BogoslovKharkov (Храм Святого Іоана Богослова міста Харкова).



Непохитність стовпів віри, що заради Істини, яку вони проповідували, пішли на мученицьку смерть – сьогодні взірець для кожного українця. Попереду нас всіх чекають великі випробування, але апостольська мужність, сила Духу і вміння йти до кінця, навіть після невдач та падінь, вселяють надію на кінцеву Перемогу. Продовжуємо допомагати України на всіх фронтах. Молимось за наших воїнів. Підтримуємо один одного. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!



Молитва до святих першоверховних апостолів Петра і Павла
О, преславні апостоли Петре і Павле, ви душі за Христа віддали і кров’ю вашою пасовище Його удобрили! Почуйте дітей ваших молитви і зітхання, що з серцем сокрушеним нині вам приносяться. Ось бо ми беззаконнями затьмарились і через це бідами, наче хмарами, покрилися, на єлей доброго життя зубожіли сильно і не можемо противитися вовкам хижим, які зухвало намагаються розкрадати спадок Божий. О сильні! Понесіть неміч нашу, не відлучайтеся духом від нас, щоб не відлучились ми від любові Божої, але твердим заступництвом вашим захистіть, щоб помилував Господь усіх нас, молитов ваших ради, щоб знищив рукописання безмірних гріхів наших і сподобив зі всіма святими блаженного Царства і весілля Агнця Свого, Йому ж честь і слава, і подяка і поклоніння навіки-віків. Амінь.


Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.

Приватбанк
 4149 6293 1322 1459

4149 4390 0091 7074

або
5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА