Учень Іоана Богослова - священомученик Євтихій

05 вересня 2022
У покровителя нашого храму апостола євангеліста Іоана Богослова було чимало учнів та послідовників. Він прожив довге життя і, звісно, перші християни його особливо поважали. Але був у Апостола Любові один учень, якого згадують окремо. 6 вересня Церква вшановує пам'ять священомученика Євтихія, який багато перетерпів за християнську віру.
 


Священномученик Євтихій був учнем святих апостолів Іоанна Богослова і Павла. Він жив у I-му та на початку II століть й походив з міста Севастії Палестинської. Хоча святий Євтихій і не зарахований до лику 70 апостолів, але отримав найменування апостола за свої труди разом зі старшими апостолами, над якими він був поставлений єпископом. Про нього не так багато відомо, але окремі факти із житія мученика історія все-таки зберегла.

Почувши проповідь про Христа Спасителя, святий Євтихій спочатку зробився учнем апостола Іоанна Богослова, а потім, зустрівшись з апостолом Павлом, проповідував разом з ним у різних країнах. Святому довелося витримати багато мук: його морили голодом, стругали тіло залізом, кидали у вогонь і на поживу звірям. За переданням, одного разу на святого був випущений лев, який привів усіх в жах тим, що воздав хвалу Творцеві, заговоривши людським голосом. Свій подвиг священномученик Євтихій закінчив у рідному місті, де був усічений мечем на початку другого століття.
 


 Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.
 
Приватбанк
 4149 6293 1322 1459
 
4149 4390 0091 7074

або

5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА