Рано чи пізно прийдеться давати відповідь (відео)

22 вересня 2023
Війна забирає не тільки найдорожчих, роздирає душі та виснажує внутрішні сили. Вона ще й ставить перед нами питання, від яких неможливо сховатися в укриття чи застосувати правило двох стін. Притча про таланти, яка читатиметься в цю неділю, чітко дає зрозуміти, що ніхто не зможе уникнути відповідальності.

Те, що ми маємо – фізичне здоров’я та пов’язані з ним тілесні сили, здатності розуму, творчі здібності, статки та життєві обставини – все є дарами Бога. Людина їх отримує не для того, щоб привласнювати собі, використовувати лише за своїми забаганками чи тим більше марнувати або обертати на творення зла. Ці дари призначені для того, аби ми примножували добро для самих себе, наших ближніх та всього світу. 



Нинішні реалії дозволяють по максимуму виявити свої таланти. Не все, що дає нам Бог ми здатні збагнути розумом, але все можемо осягнути серцем. Наші молитви теж частина боротьби, яка точиться на всіх фронтах з силами зла. На служби у суботу і неділю 23-24 вересня 2023 року приймаємо ЗАПИСКИ ОНЛАЙН. Імена живих та померлих пишіть в коментарях під відповідним постом на Фейсбук сторінці Іоано-Богословського храму https://www.facebook.com/BogoslovKharkov/. Радимо на неї підписатися. що мати більше інформації.
Початок Літургії о 10 ранку. По закінченні згадуємо спочилих та читаємо записки на панахиді.



Із притчі ми бачимо, що звіт вимагається не відразу. Кожному дається можливість виявити себе і віддячити. Але скільки би часу не минуло Господар прийде й спитає: «Що ти зробив із наданими тобі талантами? Примножено їх чи змарновано?». Дай Боже нам сил, терпіння і дерзновення не закопати їх та використати на повну потужність. Заради нашого Спасіння і майбутнього України!



Допомогти храму ви можете, надіславши гроші на картку через Приват24.
 
Приватбанк
 4149 6293 1322 1459
 
4149 4390 0091 7074

або

5169 3305 1630 1279
РГ ХРАМ СВЯТОГО ІОАНА БОГОСЛОВА