16 грудня 2023
Неділя Святих Праотців
У неділю 17 грудня Православна Церква України вшановує Святих Праотців. Саме з цього дня безпосередньо починається підготовчий період до святкування Різдва Христового. Праотцями називають усіх старозавітних праведників, які рятувалися вірою в прийдешнього Месію-спасителя, сонм старозавітних святих, шанованих Церквою як виконавців волі Божої у священній історії до новозавітної доби.
15 грудня 2023
Згубні наслідки духовної хвороби
Варто поговорити про хворобу, яка вбиває людство сильніше за коронавірус. І, на відміну від останнього, робить це значно довше у часі, повільніше, ніби непомітно, але дуже підступно, прикриваючись зручними для людей «можливостями». Йдеться про корупцію. Так, це не лише гріх, а вже загальнолюдська хвороба (зіпсутість людського серця, слабкість волі, затьмарення розуму), від якої потрібно з Божою допомогою лікуватися, адже вона має очевидні згубні наслідки.
14 грудня 2023
Бути серед обраних нелегко (відео)
Бути серед обраних незручно, непросто, а інколи надто важко і страшно. Це вимагає від людини всієї мужності, волі й духовних сил. Але Творець дає кожному по силі та відповідно по його можливості та здібності. Він кличе нас до трапези Господньої, щоб ми осягнули Істину, як Бога, що є Любов. Про шляхи наближення до вічних цінностей дивіться у проповіді о.Віктора Маринчака.
14 грудня 2023
Докладання зусиль в очікуванні свята (відео)
Господар запрошує не до важкої праці або боротьби, подвигів чи самозречення, не до надбання чогось, за що прийдеться сплатити високу ціну – він кличе до дружньої трапези. Потрібно лише одне – відкласти власні справи та прийти.
13 грудня 2023
Ярмарок на Святвечір і Різдво (відео)
24-25 грудня 2023 року в нашому храмі відбудеться традиційний Різдвяний Ярмарок. Всі бажаючі зможуть купить і поласувати смаколиками: різдвяним печивом, пиріжками, пряниками та іншою смакотою. Також на ярмарку можна представити будь-яку продукцію, виготовлену з любов’ю власноруч: поробки, плетіння, вишивку тощо. Запрошуємо створити це диво разом. Всі зібрані кошти будуть використані для допомоги тим, хто цього потребує!
12 грудня 2023
Таїнство Соборування (відео)
У п’ятницю в нашому храмі на замовлення парафіян проводиться Соборування. Згідно православному катехізису, Єлеєосвячення (соборування або маслосвяття) є таїнство, в якому при помазанні тіла єлеєм призивається на хворого благодать Божа, що зціляє немочі душевні і тілесні. При підготовці до Різдва Христового важливо спробувати загоїти свої фізичні та інші рани. Таїнство зцілення душі й тіла — такими словами можна передати сутність цього таїнства, назва якого пішла від практики його звершення д
11 грудня 2023
Святитель Спиридон Тримифунтський
12 грудня за новоюліанським календарем християнський світ вшановує пам'ять дивовижного святого, який прославив своїм життям Бога, втіливши Його головну Заповідь - любові до ближніх - святителя Спиридона, єпископа Тримифунтського. Про чудотворця, якого завжди дуже цінували в Україні і вважали рівним Святому Миколаю, читайте в нашому сьогоднішньому матеріалі. І до сьогодні ...
11 грудня 2023
Вузький шлях чернецтва
Господь створив нас за Своїм образом – вільними. Та у житті ми бачимо, як деякі люди, запалені любов’ю до Бога, нібито «відмовляються» від цієї свободи, стаючи ченцями і присвячуючи усе своє життя послуху, молитві та покаянню. На перший погляд, це видається протиріччям. Проте насправді можливість вільно та свідомо довірити свою свободу Богу є найбільшим її виявом.
10 грудня 2023
Бог бере тягар наших страждань (відео)
Спаситель приходить на землю, щоб взяти на себе тягар наших страждань і понести його на собі. Він звільняє людину від болю, хвороби, муки й від того, що вона зв’язана дияволом. Господь дає свободу і любов, щоб ми протистояли темним силам. Про боротьбу проти «князя світу цього» і шляхи нашого спасіння дивіться у недільній проповіді о.Віктора Маринчака.
10 грудня 2023
Сковородинівські читання в храмі Апостола Любові (відео, фото)
В Іоано-Богословському храмі ПЦУ відбулись Сковородинівські читання, під час яких священники і парафіяни подивились фільми про видатного філософа та згадали харківські сторінки життя Григорія Савича. «Саме Сковорода заклав основи ментальності українського народу і жив, так як вчив», - наголосив о.Віктор Маринчак. Відео і фото дивіться в нашому матеріалі.
9 грудня 2023
о.Віктор Маринчак: «Нам потрібна дитяча довіра до Бога» (відео)
У сучасному світі дорослі відрізняються від дітей тим, що з недовірою ставляться до таємничого. Вони живуть так, ніби все можна пізнати, піддати розумовому аналізу і нехтувати будь-якими таємницями, начебто їх й немає. Їм хочеться жити без настанов і заборон, щоб ніщо ними не керувало. Чому варто бути як діти і приймати незбагненність Промислу Божого пояснював у суботній проповіді о.Віктор Маринчак.
9 грудня 2023
Український святитель Іосаф (Горленко) із Слобожанського краю
10 грудня за новоюліанським календарем - день пам’яті святого Іоасафа (Горленко) Білгородського. Він народився, навчався та виховувався в Україні. На Слобожанщині про нього завжди пам’ятали і дуже цінували. Його внесок у розвиток церковного життя краю колосальний, а сам святий Іоасаф доводився дядьком класика української літератури Григорія Квітки-Основ`яненка