27 серпня 2017
До науки з молитвою: (фото, відео)
Сьогодні, 27 серпня, в нашому храмі було відслужено молебень перед початком нового учбового року. Після нього настоятель храму, отець Віктор Маринчак звернувся до батьків та дітей: Дорослі! Ми виховуємо дітей не тоді, коли їх повчаємо, не тоді , коли читаємо їм нотації. Ми виховуємо дітей способом свого життя. Живіть добре ...
26 серпня 2017
Про багатого юнака
Митрополит Антоній Сурозький:І дійсно, якщо говорити про життя вічне, хто може про нього говорити, крім Самого Бога, який і є вічне життя. Марним буде питяння юнака, якщо його спрямувати тільки до мудрої, хоч і святої людини. На це питання може відповісти тільки Бог. І відповідь тільки одна: Прийми Мою святість, прийми Мою вічність, і ти будеш досконалим і ввійдеш в вічність Божу.
26 серпня 2017
Християнський вимір мучеництва
В останній недільній проповіді настоятель нашого храму о. Віктор Маринчак згадав про дуже важливу річ. Якщо подивитися на церковний календар, то ми побачимо щоденне поминання мучеників. Тоді як преподобні чи святителі прославляються не так часто. Чому саме мучеництво є найефективнішим місіонерством?
24 серпня 2017
Cкоро навчальний рік: (анонс)
Кожна добра і важлива справа має починатися з молитви. Тому перед початком учбового року в нашому храмі служиться молебень, на якому благословляються та надихаються на весь навчальний рік школярі і студенти, вчителі та викладачі, а також всі, хто йде вчитися або сам навчає. Цього року молебень буде відправлено двічі: в неділю, 27 серпня та в понеділок, 28 серпня, на свято Успіння Пресвятої Богородиці Початок відразу після закінчення Святкової Літургії (приблизно об 11.30).
24 серпня 2017
Виступ о.Віктора на День Незалежності :відео (архів)
Декілька років тому на День Незалежності настоятель Іванно-Богословського храму о. Віктор Маринчак був запрошений патріотичною спільнотою виступити на мітингу Євромайдану. Як в часи революції гідності, харків’яни чекали свого духовного наставника. Пропонуємо вам ще раз згадати цей виступ в цей святковий день, бо сказані там слова, як і 2 роки тому, ...
23 серпня 2017
Молебень за Україну (анонс)
Напередодні Дня Незалежності, у середу, 23 серпня, об 11 годині в Івано-Богословському храмі служитимуть молебень за Україну та народ. Запрошуємо всіх разом помолитись за нашу країну
22 серпня 2017
Недільна проповідь настоятеля (відео)
Про прощення і жорстокість, милосердя та справедливість, образи та вміння долати свою гординю. Роздуми о.Віктора Маринчака про двох боржників із Євангельської притчі у недільній проповіді настоятеля Івано-Богословського храму.
21 серпня 2017
Безмолвное житие
"З безмовністю молитви тісно зв’язана вся церковна поезія, усі богослужбові тексти, що співаються або читаються в храмі. Зрозуміти їх у відриві від практики молитовного мовчання практично неможливо." Це рядки з книги «Господу помолимся » отця Георгія Чистякова, філолога, історика та богослова, в якій він наводить свої роздуми та дослідження церковної поетики
19 серпня 2017
Дзвін миру:фото, відео
Завжди захоплює дух, коли диво стається поруч з тобою. Мрія однієї людини, яка захотіла стати ближче до України, країни, в яку колись її батько прийшов солдатом, вилилась в прямому і переносному сенсі у дзвін, який має тепер благовістити мир на нашій землі. Сьогодні всі присутні в храмі, затамувавши подих, слухали історію про створення тепер вже нашого дзвону, вітали наших братів з Німеччини та співали «Многая літа» всім людям миру.
19 серпня 2017
Свято Преображення в нашому храмі: фоторепортаж
Свято Преображення Господнього є особливим для нашого храму. Бо 26 років тому ще під мурами зруйнованої церкви вперше пролунали молитви. Цього року громада зустрічає свято разом з друзями з .Німеччини та новим дзвоном-благовісником. Під його подзвін сьогодні лунали молитви та освячувались плоди. ...
18 серпня 2017
 Преображення Господнє
19 серпня Церква відзначає велике двунадесяте свято - Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. Що є Фаворське світло і як нам до цього ставитись? Спробуємо разом розібратися. Ну, й, звичайно, не забуваємо про дари природи, які освячуються в нашому храмі в цей день.
17 серпня 2017
Дзвін-благовісник вже на дзвіниці нашого храму: фото, відео
Це історія про любов та вдячність, прощення та відчуття єдності, віру в людей і промисел Божий. Багаторічний шлях, протягом якого німецька громада збирала кошти, щоб вилити дзвін і подарувати його українській церкві. Сьогодні чотирьохсот кілограмовий благовісник миру підняли на дзвіницю Івано-Богословського храму. 19 серпня його можна буде почути. Приходьте на ...