13 серпня 2018
Свята наближаються (відео)
На цьому тижні православна церква відзначає кілька свят. У вівторок у нашому храмі будемо служити Літургію на честь святих мучеників Макавеїв і Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього. А вже у неділю – свято Преображення Господнього, яке в народі називають яблучним Спасом. Про Богослужіння на цьому тижні розповідає о.Віктор Маринчак.
12 серпня 2018
Про милосердя і покання (відеопроповідь)
Якщо людина здатна у Спасителя свого взяти хоча би один скарб – милості і прощення – це може бути найбільшим для її спасіння та порятунку всіх, хто перебуває навколо. Ми всі боржники перед Богом. Тому моє життя може закінчиться належним чином лише тоді, якщо я зможу віддати надане мені.
11 серпня 2018
Притча про немилосердного боржника
Сегодняшняя притча такая ясная, такая простая, но я хотел бы обратить ваше внимание на одну или две вещи в ней. Из притчи ясно, что если мы не прощаем друг другу то малое, чем мы согрешаем друг перед другом, Бог не может простить нам то великое, чем мы должны Ему. И ...
10 серпня 2018
Світло з-під землі. Обитель преподобних Печерських
Є на світі місця, куди потрібно спуститися з палаючим у руках світильником, спуститися слідом за досвідченим провідником, але не в пошуках матеріальних скарбів. Духовні скарби, виявляється, теж іноді зберігаються глибоко під землею.
9 серпня 2018
Святий великомученик Пантелеймон цілитель
9 серпня Православна Церква вшановує пам'ять одного з найулюбленіших в народі святих - великомученика і цілителя Пантелеймона. Його ікона є в нашому храмі, і до неї завжди з молитвами та проханнями підходять парафіяни. Пропонуємо декілька слів про лікаря, що постраждав за віру в Ісуса Христа. Святий великомученик і цілитель Пантелеймон ...
7 серпня 2018
Готуємось до свят (відео)
Святкуючи в Духові та Істині серпневі церковні свята, не забуваємо, що незабаром на нас чекає суворий Успенській піст та, як кажуть у народі, три Спаса. Про розклад Богослужінь на тижні та приготування до свят розповідає настоятель нашого храму о.Віктор Маринчак.
6 серпня 2018
о.Віктор про святих Бориса і Гліба (відео)
«Сила темряви ніколи не здатна оцінити їх самопожертву, їхню любов до свого народу, прагнення миру ціною власного життя. І тому приходиться братися до зброї тим, хто на це здатний. Але це не означає, що подвиг їх був марним», - із проповіді о.Віктора Маринчака на день святих Бориса і Гліба.
5 серпня 2018
"Не бійся, тільки віруй!" (відеопроповідь)
«Хто не переніс своїх страждань, той насправді не знає, хто він є. Тому маємо щось перетерпіти, перебороти, здолати себе та свою слабкість, нехіть і страх. Тільки тоді ти знаєш, хто ти такий. Тільки тоді тебе, немічного і беззбройного, віра приведе до перемоги. Не бійся, тільки віруй», - із недільної проповіді о.Віктора Маринчака.
4 серпня 2018
Почаївська чудотворна ікона Божої Матері
5 серпня Православна Церква вшановує Почаївську чудотворну ікону Божої Матері. Вона відома всьому слов'янському світові: її шанують в Україні, Росії, Біларусі, Боснії, Сербії, Болгарії та інших країнах. Поряд з православними на поклоніння чудотворному образу Пресвятої Богородиці приходять і католики. Є цей образ і в нашому храмі (він розташований праворуч, біля ...
4 серпня 2018
Пам"яті отця Георгія Чистякова
Питання христянського ставлення до страждання, болю та смерті знайшло своє відображення в працях багатьох філософів і богословів. Своє осмислення цього болючого питання наводить в книзі «Людина потрапила до лікарні» отець Георгій Чистяков. Упорядник цієї книги Л.Улицька присвятила цю книгу, де зібрані матеріали про роботу волонтерів в Дитячій Республіканській Клінічній Лікарні, пам”яті отця Георгія, який багато років опікувався маленькими пацієнтами цього закладу. Пропонуємо вашій увазі окремі у
2 серпня 2018
Вогненний пророк Ілля
Говорячи про старозавітних пророків, ми звичайно маємо на увазі тих із них, хто залишив після себе цілі книги, — це Ісая, Єремія, Єзекіїль, Даниїл й інші. Але свого роду засновником цієї традиції був інший чоловік, який зовсім нічого не писав і дуже мало говорив, але діяв так, що запам’ятався людям назавжди. Його ім’я — Ілля, воно означає «мій Бог — Господь», і це ім’я дуже точно описує його місію.
1 серпня 2018
Гріх пияцтва і як його подолати
Кожну п’ятницю в нашому храмі служиться молебень з акафістом великомученику Воніфатію. Серед парафіян його називають «проти пияцтва». Цей гріх, на жаль, дуже розповсюджений в нашій країні, але Церква знає як протистояти цієї спокусі. Можливо, приведена підборка матеріалів на тему пияцтва допоможе вашим знайомим та близьким подолати прикру залежність.