8 серпня 2022
Святий великомученик Пантелеймон цілитель
9 серпня Православна Церква вшановує пам'ять одного з найулюбленіших в народі святих - великомученика і цілителя Пантелеймона. Його ікона є в нашому храмі, і до неї завжди з молитвами та проханнями підходять парафіяни. Пропонуємо декілька слів про лікаря, що постраждав за віру в Ісуса Христа. Святий великомученик і цілитель Пантелеймон ...
8 серпня 2022
Дзвони нашого храму (відео)
На початку війни влада прийняла рішення, що церковні дзвони дорівнюють повітряній тривозі. Тому до Великодня в нашому храмі ми не дзвонили, але сьогодні перед Літургією та під час служби можна почути чудові мелодії дзвонів у виконанні паламаря Іоано-Богословського храму Валерія Лобарєва. Відеорепортаж із дзвіниці Леоніда Логвиненка.
7 серпня 2022
 о.Геннадій Рохманійко про відповідальність (відео)
Кожному з нас треба вийти поза межі свого маленького світу. Зрілий християнин повинен брати на себе відповідальність. За того, хто поруч з ним, за захист країни, за навколишнє середовище. Це дійсно тягар, але завдання кожного зробите те, що він може. Про чудо насищення п’яти хлібами та нашу співпрацю з Богом дивіться у недільній проповіді о.Геннадія Рохманійка.
6 серпня 2022
Мати Пресвятої Богородиці
Православна Церква 7 серпня відзначає Успіння праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці. У цей день віруючі вшановують кровних предків Ісуса Христа, бездітні жінки просять Бога дарувати їм дітей. За переказами, Анна чудесним чином народила свою Дочку – в похилому віці, з тих пір стала покровителькою майбутніх матерів.
6 серпня 2022
Єднаємось навколо чаші! (відео)
«Прийняття рішення дуже відповідальна робота для душі і тіла. Кожна наша справа тим чи іншим способом відбувається на нас. Часто перед випробуваннями ми забуваємо мету. Під час ракетних обстрілів, у хвилини страху і оціпеніння, варто довіритись Богу, бо віра – це завжди довіра до Нього», - із суботньої проповіді о.Геннадія Рохманійка.
5 серпня 2022
Мученики страстотерпці Борис і Гліб
6 серпня Церква вшановує святих братів страстотерпців Бориса і Гліба (в хрещенні Романа і Давида) - одних з перших наших святих, канонізованих Київською Церквою, молодших синів святого Володимира Великого - хрестителя Русі-України. За часів Київської Русі звичайна сім’я складалася, як мінімум, з 6-8 осіб. Як правило, сім’ї були дуже дружними ...
4 серпня 2022
Почаївська чудотворна ікона Божої Матері
5 серпня Православна Церква вшановує Почаївську чудотворну ікону Божої Матері. Вона відома всьому слов'янському світові: її шанують в Україні, Біларусі, Боснії, Сербії, Болгарії та інших країнах. Поряд з православними на поклоніння чудотворному образу Пресвятої Богородиці приходять і католики. Є цей образ і в нашому храмі (він розташований праворуч, біля кліроса). ...
4 серпня 2022
Записки онлайн на найближчі служби
У суботу 6 серпня 2022 року Церква вшановує пам'ять перших святих українських мучеників Бориса і Гліба, а у неділю згадує день Успіння праведної Анни - матері Богородиці. Тема мучеництва і материнської любові в умовах війни відчувається особливо гостро. Щодня ми отримуємо звістки про вбитих та закатованих українських воїнів, наругу над ...
3 серпня 2022
Рівноапостольна Марія Магдалина
4 серпня вшановується пам'ять Святої Мироносиці рівноапостольної Марії Магдалини. Про цю дивовижну жінку написано чимало, втім ми пропонуємо ще раз згадати біографію той, яка одна із перших удостоїлася побачити Воскреслого Господа Ісуса Христа. Народилася вона в містечку Магдалини в Галілеї. Жителі Галілеї відрізнялися безпосередністю, палкістю вдачі та самовідданістю. Ці якості ...
2 серпня 2022
Ми мусимо йти Його шляхом (відео)
Ми всі є учасниками спільної справи, як перекладається з грецької мови слово «Літургія». Через Євхаристію ми долучаємось до Бога та починаємо йти Його шляхом. Він спонукає нас бути вільними і вимагає, щоб ми брали участь у цій спільній справі. Не все можна осягнути розумом і здійснити у грішнім світі, але головне стати на цей шлях.
2 серпня 2022
Благодійна діяльність Церкви
Церква не тільки молиться і здійснює необхідну духовну підтримку, але всіляко допомагає нужденним. Минулого тижня на території Іоана Богословського храму парафіянам та мешканцям Іванівки в черговий раз передали гуманітарну допомогу від благодійників.
1 серпня 2022
Мученик Афанасій, ігумен Берестейський
У крижаному казематі та в кайданах він пробув понад рік. За ґратами Преподобний Афанасій написав молитвослів’я, яке постійно співав, щоб утамувати душевний біль: «Пошли спокій Церкві Своїй Христе Боже! Не знаю, чи може хто із нас терпіти далі! Дай нам допомогу у печалі, щоб ми повністю віддалися Вірі Святій, непорочній!».